Lyn krever tre millioner av NFF

Motkravet kan redde fotballklubben fra konkurs.

SISTE DANS? FC Lyn Oslo slår seg sjøl konkurs i morgen dersom de ikke får på plass 17 millioner kroner. Foto: Nina Hansen
SISTE DANS? FC Lyn Oslo slår seg sjøl konkurs i morgen dersom de ikke får på plass 17 millioner kroner. Foto: Nina Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Dagbladet vet at FC Lyn har et krav på i underkant av tre millioner kroner mot fotballforbundets datterselskap Ullevaal Stadion Idrett, selskapet som drifter nasjonalarenaen der klubben spiller sine hjemmekamper.

Dersom dette kravet aksepteres, vil den konkurstruede Tippeligajumboen kunne være nærmere en løsning som kan redde klubben.

— Jeg kommenterer ikke summer eller krav mellom parter, uansett kreditor, sier Lyndirektør Erik Langerud til Dagbladet.

Skylder skatt— Jeg ønsker ikke å kommentere dette, sier styreleder Jan Halstensen i Ullevaal stadion Idrett til Dagbladet.

Innen i morgen ettermiddag trenger Lyn å få hentet inn 17 millioner kroner i friske penger. Cirka åtte millioner er krav til de tokreditorene som ikke har gått med på å ettergi gjelda.

Den største av kreditorene er NFF gjennom de to datterselskapene UBC (Ullevaal Business Class) og Ullevaal Stadion Idrett, som skal ha cirka 5,5 millioner kroner utestående. Det gjenværende kravet skal etter det Dagbladet kjenner til være fra Skatteetaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer