Lyn-Lustü klar for VM

Det har åpenbart hjulpet å krysse fingrene, sier Steven Lustü.

Lyn-spilleren Steven Lustü er tatt ut til sommerens fotball-VM i Japan og Sør-Korea.

Det ble klart da Danmarks landslagstrener i fotball, Morten Olsen, offentliggjorde VM-troppen mandag.

- Det er stort. Jeg torde ikke å tro at det skulle skje, men det har åpenbart hjulpet å krysse fingrene, sa Lustü. Søndag scoret han det første målet da Lyn gikk til topps på tabellen, mandag fikk han gladmelding hjemmefra.

31-åringen fikk plassen på bekostning av Viborgs Thomas Frandsen. Dette var en overraskelse for mange, ettersom Morten Olsen i de siste landskampene har fortrukket Frandsen fremfor Lustü.

- Jeg var litt redd for at han ville ta innersvingen på meg, men jeg føler med ham nå. Jeg kan forestille meg hvordan han har det, sa Lustü, som ikke husker hva Olsen sa da han ringte ham en halvtime før uttaket.

- Jeg fikk med meg at jeg var med i troppen. Alt annet var luft, sa den raske forsvarsspilleren som i VM-troppen først og fremst skal være gardering for førstevalget Martin Laursen.

Norsk fotball er ikke særlig populær i Danmark, og for mange dansker er det tungt å svelge at en spiller fra norsk eliteserie kom med på bekostning av en fjerde spiller fra dansk superliga.

Vrakingen av Frandsen betyr at bare tre av danskene som spilte ligalandskamp mot Norge i mars fikk VM-billett. De 20 øvrige i troppen er utenlandsproffer.

(NTB)

<B>VM.KLAR: Lyn-spiller Steven Lustü.