- Lyn må betale tilbake 50 mill

Hvis signaturene er falske.

(Dagbladet.no): Lyn må betale tilbake de 40-50 millionene de fikk da de solgte John Obi Mikel til Chelsea, dersom tidligere direktør Morgan Andersen har forfalsket kontraktsignaturene.

Det mener ekspert på kontraktsrett og jusprofessor ved Universitetet i Oslo, Viggo Hagstrøm, overfor VG i dag.

- Dersom signaturen er falsk så har Lyn solgt noe de ikke eide. Da er de ansvarlige for hele beløpet de har mottatt, sier Hagstrøm.

- Bare russiske mafiaen driver med tilsvarende

Det ble i går klart at politiet ønsker å tiltale Morgan Andersen for dokumentfalsk i forbindelse med salget av Mikel til Chelsea.

Politiet mener at Andersen skal ha klippet og kopiert da han angivelig forfalsket signaturen i den viktige kontrakten som viste at Mikel var Lyn-eiendom.

- Hvis det stemmer at vi her har med en forfalskning å gjøre, så må det være en teknisk forfalskning, det vil si at et kopieringsmiddel er brukt. Dette er det lett å avsløre, sier Hagstrøm, som legger til at falske kontrakter så godt som aldri forekommer i den norske forretningsverdenen.

- Det må eventuelt være den russiske mafiaen som driver med tilsvarende, sier jusprofessoren.

VERDIFULL: Lyn tjente mellom 40 og 50 millioner kroner på salget av John Obi Mikel til Chelsea. De pengene risikerer klubben å miste, mener jusprofessor Viggo Hagstrøm. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
VERDIFULL: Lyn tjente mellom 40 og 50 millioner kroner på salget av John Obi Mikel til Chelsea. De pengene risikerer klubben å miste, mener jusprofessor Viggo Hagstrøm. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

Hagstrøm legger til at dersom Mikel eller Shittu skal kunne kreve Lyn for penger, så må Mikel antakelig forlate Chelsea.

- Det må ha vært et tap for dem dersom de skal kreve pengene, sier han.

Lyns ansvar

Ifølge NFF er det sannsynlig at Lyn som klubb må stå til ansvar overfor fotballforbundet.

- Vi skiller ikke person og klubb, sier leder for NFFs forvaltningsseksjon til VG.

Lyns styreleder Sveinung Lunde oppfatter dokumentforfalskningen som en sak mellom Morgan Andersen og politiet, men sier at dersom beskyldningene er sanne, så er det svært skuffende.

- Vi forventer at alle i klubben forholder seg til norsk lov. Alt annet er skuffende, sier Lunde.

- Har FFKs fulle støtte

- Lyn må betale tilbake 50 mill

Andersens forsvarer, Cato Schiøtz sa følgende om saken i går kveld:

- Det er kun snakk om en innstilling på en tiltale. Morgan Andersen informerte formannen i Fredrikstad Fotballklubb fredag, og han ga sin fulle støtte til Andersen.

- Denne saken er så svarthvitt at enten så lyver Morgan Andersen, eller så lyver John Shittu, sa Schiøtz til TV 2.

Morgan Andersen selv sier han gleder seg til å få saken belyst.

- Dersom Riksadvokaten velger å videreføre saken, gleder jeg meg. Jeg ser fram til at saken kan bli belyst fra alle sider offentlig, sier Andersen til FFK-TV.

- SKURKAKTIG: Jusprofessor Viggo Hagstrøm mener han aldri har hørt om noe liknende i forretningsverdenen.
RISIKERER FENGSEL: Morgan Andersen risikerer to års fengsel dersom han blir tiltalt og dømt fordokumentfalsk.