I SISTE LITEN: Først under styremøtet som startet klokka 12 i dag, ble den siste millionen som holder Lyn i live ut sesongen, skaffet til veie. Lyn-direktør Erik Langerud forteller at styremedlemmene ringte rundt, blant annet til Lyn-venner, som bidro med den siste millionen. Foto: Bjørn Langsem
I SISTE LITEN: Først under styremøtet som startet klokka 12 i dag, ble den siste millionen som holder Lyn i live ut sesongen, skaffet til veie. Lyn-direktør Erik Langerud forteller at styremedlemmene ringte rundt, blant annet til Lyn-venner, som bidro med den siste millionen. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Lyn manglet 1,1 million da skjebnemøtet startet

Så tok styremedlemmene fram telefonene.

|||(Dagbladet.no): Det ble kjent i dag at Lyn klarer å drifte elitelaget sitt ut sesongen. Men da styret satte seg ned for å avgjøre om de skulle melde oppbud eller ei, var pengene for denne mellomløsningen fortsatt ikke på plass.

- Da vi gikk inn i styremøtet manglet vi en million. Da var vi nærmere et oppbud enn en løsning, fortalte Lyn-direktør Erik Langerud på en pressekonferanse i ettermiddag.

Overfor Dagbladet justerer Langerud tallet til 1,1 million. Og forteller at styremedlemmene satte igang en ringerunde som fikk inn de nødvendige pengene i løpet av møtet.

Lyn måtte skaffe 4,5 millioner kroner for å opprettholde driften til de avslutter Tippeligaen mot Fredrikstad 1. november.

Benekter taktisk spill
De innså tidlig denne uka at målet om 17 millioner var utenfor rekkevidde nå. Det er summen Lyn mener kan få dem ut av krisa på lengre sikt.

- Da vi så tidligere i uka at 17 mililoner ikke var mulig å reise innen fristen, ble det veldig tydelig at det var en mellomløsning vi måtte jobbe for. Derfor har de 17 millionene blitt til 4,5, sier Langerud.

Han avviser på det sterkeste at Lyn har spekulert i at tidspunktet på fristen de satte for seg selv skulle være taktisk for å få hjelp fra NFF og andre klubber.

Tvert imot sier han at hensynet til andre klubber har vært en ekstra byrde for Lyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Lyn er de første til å beklage at vår situasjon kunne sette andre klubber i en stilling der de kunne komme til å rykke ned på grunn av vår konkurs. Det har vært veldig vanskelig oppe i det hele.

Det er tre hovedbidragsytere som har gjort det mulig for Lyn å holde det gående den neste måneden.

Takker Norsk Toppfotball
Norsk Toppfotball har bidratt gjennom en forskuddsutbetaling fra nedrykksfondet.

- Jeg har lyst til å berømme Norsk Toppfotball for det initiativet de har tatt til å bidra, ikke bare ved hjelp av nedrykksfondet, men også som en veldig god diskusjonspartner. De har tatt en veldig aktiv rolle, og det har vi satt pris på, sier Langerud.

Fotballentusiast Tom A. Schanke har på eget initiativ startet en aksjon, der han har kontaktet eliteseriesponsorer i håp om å avvikle resten av serien uten at Lyns kamper strykes.  Dette har resultert i 1,35 millioner kroner - som Schanke stiller til Lyns disposisjon.

- Schanke har definitivt bidratt til at initiativet på utsiden ble reist, sier Langerud.

I tillegg har Lyns hovedsponsor Carrot bidratt, blant annet ved å opprette en givertelefon der folk kunne gi Lyn 200 kroner ved å ringe inn.

- Det er en fantastisk hovedsponsor å ha. De har bidratt ikke bare med penger, men med kompetanse. Og de etablerte givertelefonen på eget initiativ. Der har det ringt folk fra hele Norge, sier en takknemlig Lyn-direktør.

Men fortsatt var altså ikke Lyn i mål da styremøtet startet.

- Da finnes det mange utenom de tre som har bidratt. Både de som ville redde Tippeligaen, og også nære Lyn-venner, sier Langerud.

Jobber mot varig løsning
De øvrige giverne ønsker imidlertid ikke å bli navngitt.

- Jeg har nevnt tre. De øvrige har ikke noe behov for å bli eksponert. Det har vi full respekt for, sier Langerud.

Nå starter Lyn arbeidet med å forsøke å skaffe til veie et økonomisk grunnlag for å gå løs på en ny sesong i 2010 - da i
1. divisjon. I så fall er det igjen det større tallet, 17 millioner kroner, som gjelder.

Denne summen mener Lyn er det som må til for å komme helskinnet gjennom en lang vinterpause uten nevneverdige inntekter, og godt inn i det nye budsjettåret.

- Vi har et styremøte til uka der vi må legge en plan for videre jobbing, sier Langerud.

Han tør ikke spå om Lyn kommer i mål med denne gigantiske utfordringen.

- Det er svært vanskelig, men det er ikke umulig.