Lyn-nedslag på sparebluss

MOSS (Dagbladet): Lavere budsjett, fire nye stjernespillere og tabelltopp. Lyn-eier Atle Brynestad smiler bredt for tida.

Uten nykommerne Tommy Berntsen, Steven Lustü, Thomas Lagerlöf og Jonny Hanssen hadde ikke Lyn ledet Tippeligaen i dag. Atle Brynestad kan ta på seg noe av æren for Oslo-lagets suksess - han står for den langsiktige planleggingen.

- Det har gått så bra som det er mulig å forvente, sier Brynestad til Dagbladet.

Eintracht Frankfurt-proffen Tommy Berntsen fikk Lyn, ifølge Brynestad, servert på et sølvfat. Steven Lustü og Thomas Lagerlöf fikk han gjennom et nært samarbeid med tidligere Lyn-trener, Stuart Baxter. Tromsøs stjernespiller Jonny Hanssen klarte ikke Lyn-eieren å motstå.

- Da vi spilte mot Tromsø i fjor, var Hanssen halve laget alene. Han er en fantastisk spiller, som vi heller vil ha med på laget enn å spille imot, sier han.

Kvartetten har hevet laget fra å være et bunnlag i Tippeligaen i fjor, til et vinnerlag i år - og det uten å sløse med penger.

Gratis

- Vi har et lavere budsjett i år enn i fjor. Flere av de nye spillerne fikk vi gratis, sier Brynestad.

- Vi har fått de rette spillertypene. Den største forskjellen fra i fjor, er at vi er et mye mer homogent lag, sier Lyn-veteran Per Egil Swift til Dagbladet.

Men det tok tid før det løsnet for Lyn på Melløs i går. I løpet av de første 45 minuttene klarte de bare å skape en sjanse, og den ble sløst bort av Ole Bjørn Sundgot. Det var først etter pause at sjansene kom. Men de fleste ble stoppet av Moss-keeper, Per Morten Kristiansen. Spesielt etter 59 minutter, da han reddet et skudd fra femmeteren fra Johann Gudmundsson.

- Vi vant fullt fortjent. Det hadde vært pyton å ikke vinne etter å ha skapt så mange sjanser, sier Swift.

Som selv var sentral i forkant av den forløsende scoringen. Swift slo et perfekt frispark, og Kristiansen ga en retur rett i føttene på Lyns midtstopper, Steven Lustü. Et kanonskudd fra Thomas Lagerløf tre minutter seinere punkterte kampen.

Spissproblemet løst

Spissparet Sundgot/Løvik fungerte ikke i går. Ingen av dem var farlige foran mål, og begge ble byttet ut i løpet av kampen. Nå håper Lyn-ledelsen at skadde Helgi Sigurdsson snart er tilbake på laget.

- Helgi er en god spiss. Han vil normalt gå rett inn på laget, mener Brynestad.

- Han har ennå ikke deltatt på noen lagtreninger, men han kan være klar til helgas kamp, sier Lyn-trener, Sture Fladmark.

Med den islandske stjernespissen på laget, vil Lyns eneste svake ledd bli styrket. Det er dermed lite som tyder på at Jonny Hanssen får rett i sine dystre spådommer.

- Vi er ikke et topplag. En topp- seks-plassering er mer realistisk, sa den dyktige midtbanespilleren til Dagbladet dagen før Lyn slo Moss for første gang på 24 år.