Lyn og Brann bekrefter Guastavino-overgang

- Ble smigret av Steinar Nilsen.

SKAL, SKAL IKKE: Diego Guastavino er ifølge rådgiver Terje Liverød nå på det nærmeste klar for Brann.Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIX
SKAL, SKAL IKKE: Diego Guastavino er ifølge rådgiver Terje Liverød nå på det nærmeste klar for Brann.Foto: Alf Ove Hansen/ SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no): Først klar for Brann, så ikke klar for Brann, deretter klar for Brann igjen.

Det har vært mye fram og tilbake i den kaotiske overgangssagaen rundt Lyns Diego Guastavino det siste døgnet. Etter å ha uttalt tidligere i dag at partene sto langt fra hverandre, sier rådgiver Terje Liverød nå at uruguayaneren nå er klar for spill i Bergen.

Både Brann og Lyn har nå bekreftet overgangen på sine hjemmesider. Guastavino reiser nå til Bergen for å skrive under kontrakten med bergensklubben.

— Vi er glade for at overgangen til Brann går i boks. Diego Guastavino vil bli en fin forsterkning for oss, sier sportssjef i Brann, Roald Bruun-Hanssen.

Sportssjef Rolf Magne Walstad sier Lyn er glade for at de kunne få penger for spilleren.

— Spilleren hadde et ønske om å spille for Brann etter å ha blitt smigret over klubbens interesse, og spesielt trenerens presentasjon av klubben, sier han, og legger til:

— For Lyn er det også viktig at spillere på vei mot Bosman—status, «sammen med klubben» sørger for å finne en vei videre som både spiller og klubb kan være fornøyd med. Dette både med blikk på det sportslige og det økonomiske, sier Walstad.
- Koster rundt tre millioner
Ifølge TV 2 Sporten har partene fortsatt nattens forhandlinger i dag og kommet fram til en ramme på overgangen på rundt tre millioner kroner for spilleren som har kontrakt med Lyn ut sesongen. Dersom Guastavino hadde valgt å sitte kontraktstida ut, kunne han ha puttet overgangssummen i egen lomme.

Derfor har spørsmålet om kompensasjon for det han går glipp av i sign-on-fee-inntekter vært et ømt punkt i forhandlingene.

I tillegg skal han ha hatt en slik bonus tilgode fra da han signerte med Lyn, ifølge TV 2.

- Begge parter har måttet inngå kompromiss, men vi er godt fornøyde. Det har ikke vært et økonomisk tema, det har handlet om prinsipper, sier Guastavinos agent, Terje Liverød
, til Dagbladet.