Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn og NFF krangler om Ullevaal-inntekter

Oslo (NTB): Lyn Fotball og Norges Fotballforbund (NFF) krangler om hvordan «Nye Ullevaal Stadion» skal drives og inntektene fordeles. Resultatet kan bli at utbyggingen blir kraftig forsinket, melder NRK Dagsrevyen. Lyn har bragt saken inn for namsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utbyggingen av det nye nasjonalanlegget for fotball skulle settes i gang 12. januar, men inntil namsretten har kommet med en kjennelse blir utbyggingen utsatt.

Lyn og NFF eier hver seg 50 prosent av aksjene i «Nye Ullevaal Stadion», men NFF har flertall i styret. Det er dette flertallet Lyn føler seg overkjørt av, og saken om drift og fordeling av inntekter er nå bragt inn for namsretten.

- Lyn mener at de har krav på å kunne disponere utleieinntektene fra næringseiendommene. Hvis namsrettens avgjørelse i denne saken ikke kommer raskt, kan utbyggingen bli forsinket, sa Lyns advokat Arnold Rørholt til NRK.

180 millioner

Striden dreier seg i hovedsak om fordelingen av inntektene fra det nye stadionanlegget. Lyn vil fritt disponere inntekter fra 17 000 kvadratmeter næringseiendom, mens NFF mener at disse pengene må gå til driften.

- Vi får håpe at vi slipper en utsettelse. Vårt ønske er at disse inntektene skal pumpes tilbake for å finansiere en del av driften, sa styreformann Odd Flattum i A/S Ullevaal Stadion til NRK.

Staten skal betale halvparten av utbyggingen, som er beregnet til å koste 180 millioner kroner. Stadionkapasiteten blir utvidet fra 22 000 til 30 000 sitteplasser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!