Lyn-opptur med Drillo: - Tabellen er spesiell, vi kan nå teten

Slipper nesten ikke inn mål.

(Dagbladet): I midten av juni ble tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen (72) ansatt som assistenttrener i den gamle storheten Lyn.

72-åringen inngår i trenerteamet sammen med hovedtrener Jonas Rygg (26) og assistent Viggo Strømme (47). 

Ansettelsen fikk umiddelbar effekt, med en sterk seier over Førde i klubbens første kamp med Drillo på sidelinja.

Og den første trepoengeren var ikke noe blaff.

- Kunne vært bedre Da Drillo ble ansatt, lå Oslo-klubben nest sist i 2. divisjons avdeling 3. Sju poeng hadde det blitt på de første ni kampene.

På de påfølgende seks, med Rygg, Olsen og Strømme som trenere, har det blitt 13 poeng. Lyn er faktisk det nest beste laget i avdelinga i denne perioden. Da Drillo ble ansatt var Lyn og Stabæk 2 de to bunnlagene. I helga vant Oslo-klubben hele 6-0 over Bob Bradleys nest beste menn. 

- Det har vært spennende, utfordrende og hyggelig. Jeg er med én dag i uka, og med på de kampene hvor jeg har anledning. Det kunne alltids vært bedre, vi har jo ikke vunnet alle kampene, men vi lå dårligere an enn vi gjør nå, sier Drillo til Dagbladet. 

Tette bakover Hovedtrener Jonas Rygg er klar på at Drillo har tilført noe ekstra til den unge spillertroppen. 

- Siden endringene ble gjort i trenerteamet, har det kommet mye energi i spillergruppa. Med en merittert og kjent person som Egil, har vi på mange måter fått en ny giv, sier hovedtrener Jonas Rygg til Dagbladet. 

26-åringen var spillende assistenttrener fram til i sommer, da han ble hovedtrener. Som spiller har han vært innom Ready, Stabæk, Manglerud Star og Strømmen. Rygg forteller at de tre trenerne går godt sammen, og at ansvarsområdene faller seg naturlig. Viggo Strømme jobber på NTG og er dyktig på fysisk trening, Rygg selv står for kontinuitet, kjennskap til spillergruppa og mye av det offensive, mens Drillo gjør det han kan best: Defensiv organisering. 

TRENERTEAMET: Fra venstre: Viggo Strømme, Jonas Rygg, Egil Olsen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TRENERTEAMET: Fra venstre: Viggo Strømme, Jonas Rygg, Egil Olsen. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Vi har ikke sluppet inn et eneste mål i etablert forsvarsspill etter at Egil kom inn. Vi har blitt råere i intensiteten og bedre organisert, sier Rygg. 

Skjønt - ett baklengsmål har det blitt i etablert forsvarsspill, men det var så spesielt at Drillo ikke regner det med i statistikken. 

- Mot Fyllingen hadde vi 11 mann på rett side, og ballfører var 15 meter inn på sin egen banehalvdel. Det lå en spille nede, så det stoppet litt opp, men dommeren blåste ikke. Dermed fyrte Fyllingen-spilleren av fra 65 meter og scoret. Det var en veldig rar situasjon, sier Drillo til Dagbladet. 

Framover på banen har det også blitt fart på sakene - bokstavelig talt. 

- Offensivt er jeg og Egil ganske enig om hvordan vi skal framstå. Det skal gå fort framover. Det er en stil som passer godt til troppen vår, med mange raske spillere, sier Rygg. 


Opprykk? Den gode trenden til tross, det er bare tre poeng fra Lyn på niendeplass ned til Stord på nedrykk. Samtidig er avdelinga såpass jevn at opprykksplassen bare er åtte poeng unna. Det gjør at Rygg drømmer om opprykkskamp utover høsten. 

- I starten av sesongen måtte vi bare bestemme oss for å hente poeng og komme oss ut av nedrykksstriden. Vi er ikke helt ute av den enda, og vi har ikke endret på målsetningene våre, men samtidig ser vi alt er mulig. 

- Så du mener det er mulig å gå fra bunnsumpen etter ni runder, til opprykkskamp på høsten? 

- Det er bare åtte poeng opp. Alt kan skje. Det ville en fryktelig sterk snuoperasjon, men ingenting er umulig. Bare det å blande seg inn i toppen, er noe som kunne gitt klubben et løft. Dessuten har vi forsterket stallen i sommer. Lyn hører på sikt hjemme i toppen av norsk fotball, ikke i andredivisjon, sier Rygg. 

Drillo er enig i at Lyn ikke er et andredivisjonslag, men er mer usikker på om opprykket kommer nå. 

- Det skal nok en del til, men som Jonas sier - det er ikke umulig. Tabellen er veldig spesiell. Det er den jevneste av alle avdelingene i andredivisjon. Bortsett fra Ålgård er nivået veldig jevnt. Hvis vi løfter oss noen hakk til kan vi slå alle, men det skal nok mye til for å rykke opp i år, sier Drillo, som har kontrakt med Oslo-klubben ut sesongen. 

• Lyns neste kamp er borte mot Brann 2 mandag.