Lyn på tabelltoppen

Seier over Bryne sist var som forventet, men med 2-0 over Lillestrøm i kveld inntok Lyn teten i eliteserien.

- Vel, vel. I fjor ledet Tromsø serien etter to omganger. Det endte med nedrykk. Så man skal ikke legge for mye i dette, sa Lyn-kaptein Tommy Berntsen etter seieren.

Og man skal kanskje heller ikke legge altfor mye i søndagens kamp, som ble spilt på en Ullevaal-matte som var så dårlig at bare gjestene var verre. For dette Lillestrøm-laget så ikke mye ut som den medaljekandidaten de fleste har tippet det som.

Først mot slutten av de to omgangene fikk bortelaget til noe som lignet et offensivt spill mot Lyn. Det var for seint, og endte i ingenting.

Mens Lyn innledet omgangene med to perler av noen scoringer.

Etter 12 minutter fikk hjemmelaget frispark fra 20 meter. Per Egil Swift dro til ballen med sin følsomme venstrefot, og den skrudde opp i krysset bak en sjanseløs Emille Baron.

- Jeg lagde vel et sånt mål i cupen for noen år siden også. Men dette var mye viktigere, sa en fornøyd Swift.

Straffe

Bare minuttet etter pause økte hjemmelaget ledelsen. Kjetil Løvvik dro seg fri tre ganger ute på høyresiden før han fant det for godt å legge inn til Ole Bjørn Sundgot. Han vendte seg elegant bort en Johan Petter Winsnes, som ikke hadde annet å gjøre enn å felle ham. Straffen satte Thomas Lagerlöf sikkert i mål.

- Jeg skulle egentlig tatt den, men jeg var helt svimmel, gliste Berntsen, som har ligget med influensa hele uka. Han harket litt søndag også, men kampen mot gamle lagkamerater i Lillestrøm ville han ikke gå glipp av.

- Det er alltid morsomt å slå gamle kjente, men det viktigste er at vi er i ferd med å få et godt lag. Det har gått fortere enn jeg hadde trodd. At vi hadde mange bra spillere visste jeg, men ikke at vi skulle spille så godt sammen allerede nå, mente Berntsen, som kom til Lyn fra Eintracht Frankfurt før sesongen.

Serieleder Lyn, altså.

- Ja, det er overraskende, innrømmet Swift, og han var ikke sikker på om laget får beholde teten så lenge.

- Vi har jo bortekamp mot Rosenborg neste gang. Så vi får nyte det så lenge det varer - i en uke kanskje, smilte han.

(NTB)