Lyn satser 5 mill. på talentjakt

IDRETTSHØGSKOLEN (Dagbladet): Her er Lyn-trener Vidar Davidsen med noen av landets mest lovende juniorspillere i fotball - som den nyopprykkede tippeligaklubben har sikret seg gjennom en unik avtale med Norges Toppidrettsgymnas (NTG).

Avtalen sikrer Lyn 20 av de aller største talentene mellom 16 og 19 år på NTG i Bærum - og innebærer at de som blir tatt ut i denne satsingsgruppa må melde seg inn i Lyn.

Over en treårsperiode skal Lyn bruke fem millioner kroner på disse talentene. Penger som skal brukes på to heltidsansatte, gode treningsleirer og turneringer i utlandet og medisinsk oppfølging.

Ajax-modell

Lyn-trener Vidar Davidsen omtaler juniorsatsingen som det mest spennende han har vært med på.

- Det er viktig å få unge spillere tidlig inn i profesjonelle treningsopplegg, slik at de er forberedt på å spille på høyt nivå når de er 19- 20 år, sier Davidsen til Dagbladet.

Han forventer seg mye av den unike avtalen - som han sammenlikner med måten den nederlandske proffklubben Ajax jobber.

- Vi må ha litt is i magen og ikke tro at dette vil skape suksess over natta. Men i løpet av to- fire år skal vi høste mange gode kvalitetsspillere,

Fra før er NTG-talentene så gode at de gikk gjennom fjorårets interkretsserie uten tap.

Lyns daglige leder Ole-Ray Grødseth legger ikke skjul på at målsettingen er å få Norges beste juniorlag.

- For oss er dette en måte å investere i framtida på. Og slår en av spillerne igjennom på Lyns A-lag så har denne satsingen allerede betalt seg, sier Grødseth.

Enerett

Avtalen betyr at Lyn nå får enerett på spillere som tidligere kunne bli plukket av klubber rundt om i landet.

- Vi har ikke dårlig samvittighet for dette. NTG har flere ganger etterlyst samarbeid med andre klubber, men vi er de første som har sett hvilket potensial som ligger i dette.

- Hva med dem som ikke er gode nok til å bli tatt ut i «Lyn-gruppa»?

- De vil få samme opplegg som de har fra før på NTG, som også er bra, selv om de ikke får samme ressurser til å utvikle seg.

- Spennende

Kjempetalentet Eldar Hadzimehmedovic (16) er blant de 20 som er kommet med i talentgruppa.

- Dette virker veldig spennende og vil utvilsomt gi meg den beste utviklingen jeg kan få, sier Hadzimehmedovic. 16-åringen skrev A-kontrakt med Lyn for en snau uke siden - etter å ha scoret over 400 mål på gutte- og juniorlaget til Bærum siden han kom til Norge fra Bosnia for fire år siden.

<B>LYN-TALENTER:</B> Lyn-trener Vidar Davidsen med talentene Eldar Hdzimehmedovic, Terje Sanne, Marius Lingrasmo og Eivind Kampen.