Lyn sender inn overgangspapirer for Hoff

Stoler på NFFs avgjørelse.

(Dagbladet.no): Lyn viker ikke en tomme for Odd Grenland i tvisten om Espen Hoff. Osloklubben sender i ettermiddag inn overgangspapirene for 24-åringen, bekrefter Lyn-advokat Arne Steen overfor Dagbladet.no.Samtidig får Norges Fotballforbund klubbens dokumentasjon på de siste dagers forhandlinger om angriperen. Det skal overbevise forbundet om at Odd inngikk en bindende avtale om salg.

Tre advokater på saken

- Vi må gi en fullstendig framstilling til NFF, og begrunne det rettslig i forhold til avtaleinngåelse og NFFs regler, sier Steen.

Han og to andre advoktarer i Idrettens Advokatkontor jobber full tid med saken for Lyn.

- Overgangsvinduet stenger jo i morgen, vi er under tidspress. Vi må bruke alle de løsninger som er mulig, sier advokaten.

Striden handler om Lyn fikk ja til kjøp. Odd Grenland mener det forelå et forbehold om at de fikk inn en erstatter. Lyn mener de har vitner på at så ikke er tilfelle.- Odd har sagt til spilleren ved tre anledninger at de er enige med en klubb om overgang. De har sagt at han blir solgt dersom han inngår en personlig avtale. Det er ikke gitt forbehold på noe, sier Steen.

Slutt på muntlige avtaler

Advokaten mener Hoff-saken kan føre til at muntlige avtaler ikke lenger blir brukt i Tippeligaen. For det er på den måten avtaler pleier å bli inngått.

ADVOKATER PÅ SAKEN: Arne Steen i Idrettens Advokatkontor mener å kunne bevise at Odd aldri hadde noen forbehold i Hoff-saken. Foto: OLE C. H. THOMASSEN
ADVOKATER PÅ SAKEN: Arne Steen i Idrettens Advokatkontor mener å kunne bevise at Odd aldri hadde noen forbehold i Hoff-saken. Foto: OLE C. H. THOMASSEN Vis mer

- Ja, og nå opptrår Odd på en slik måte at ordningen ikke kan fortsette, sier Steen.

Når overgangspapirene sendes inn til NFF før fristen, mener Lyns advokater at Hoff kan bli Lyn-spiss uansett om tvisten ikke løses før overgangsvinduet stenger fredag kveld.

- Vi leverer papirene, vi og Lyn skal sørge for at alle formaliteter i forbindelse med en overgang er gjort riktig. Så er det opp til NFF og si ja eller nei, sier Steen.

Odd Grenland-leder Tom Helge Rønning har ikke svart på Dagbladet.nos henvendelse i formiddag.

STRIDENS KJERNE: Espen Hoff, som Odd ikke ville selge likevel.