Lyn-sjokk i Hellas

Etter en fiaskosesong fikk Lyn noe å juble for i Hellas.

 • Ny nedtur for Vålerenga
 • Molde-tap i Portugal
 • Hareide: - Sterkt resultat
  Fire norske lag var i aksjon i UEFA-cupens 1. runde 1. kamp i kveld. For Molde og Vålerenga endte kvelden målløs. Som ventet, vil mange si. Rosenborg tok med seg en solid 4-1-seier mot Ventspils i Latvia. Heller ikke det var så overraskende.

  Men at Lyn skulle vinne 1-0 borte mot greske PAOK Saloniki, var det ikke mange som hadde tort å sette pengene sine på.

  - Vi hadde bestemt oss for å ligge bakpå og vente på eventuelle målsjanser. Det gikk etter planen, sier spillende trener Tommy Berntsen til NTB.

  Etter en fiaskosesong i Tippeligaen fikk Oslo-laget en etterlengtet jubelkveld. For en presset Lyn-gjeng vil dette gi en solid porsjon selvtillit foran ligainnspurten.

  Lyn skapte knapt målsjanser. Men akkurat det var det neppe mange i Lyn-leiren som snakket mye om onsdag kveld.

  Det var Helgi Sigurdsson som var sist på ballen som havnet i nettet bak PAOKs keeper. Sigurdsson, som har en fortid i greske Panathinaikos, fikk stå alene på et innlegg fra Jakob Augustsson seks minutter før pause. Islendingen nikket læret i mål foran 10 000 tilskuere på Toumba stadion.

  I den andre enden av banen gjorde keeper Thomas André Ødegaard en solid jobb. Også Lyn-forsvaret hadde til tider mer enn nok å gjøre, men spillende trener Berntsen og hans forsvarskolleger sto imot alt som kom.

  - Jeg er imponert over gutta i dag. De kjempet hele veien og fikk heldigvis betalt for det, sier Berntsen.

 • PAOK ligger på 6. plass i den greske serien, er kjent for å være et sterkt hjemmelag og har vært med i UEFA-cupen sju ganger på rad.
ENDELIG!</B> Lyn og Johnny Hanssen fikk en etterlengtet opptur i Saloniki. Foto: Scanpix