Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn sjokkert over talentfiske-anklager

- Forkastelig av en eliteserieklubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den lille 3. divisjonsklubben Høyang fra Sogn og Fjordane går til kraftig angrep på Lyn. I lokalavisa Firda torsdag anklager styremedlem Svein Arne Høyheim Lyn for å ha forsøkt å lokke til seg de to Høyang-talentene Vegard Gjermundstad (16) og Even Hovland (17).

Ifølge Høyang skal de to ha fått tilbud om å være med Lyn på turnering i Tyrkia - og det uten å kontakte Høyang først.

- Vi mener det er helt forkastelig at småklubber kan bli behandla på en sånn måte. Og ikke minst bør eliteserieklubbene være klar over regelverket, sier Svein Arne Høyheim til Firda.

Samtidig minner han om Mikel-saken, og stusser over at Oslo-klubben ikke er mer påpasselig med å gå riktig fram.

Morgan sjokkert

Lyn-direktør Morgan Andersen skjønner først ingen ting da Dagbladet.no konfronterer ham med beskyldningene.

- Dette har jeg aldri hørt om, og jeg har heller aldri hørt om disse navnene. I så fall må det være NTG som har kontaktet dem, sier Andersen.

Etter å ha konferert med sportssjef Torgeir Bjarmann skjønner han enda mindre.- Det Høyang påstår stemmer ikke. Da må de i så fall si hvem som har kontaktet dem. NTG promoterer jo sitt skoletilbud, men å hevde at dette kommer fra Lyn får meg til å tenke at dette er en klubbleder som flyr ut av sitt eget hode, sier Andersen.

FORBANNET: Lyn-direktør Morgan Andersen hisser seg opp når han får høre påstandene fra 3. divisjonsklubben Høyang, om at Oslo-klubben skal ha forsøkt å fiske to talenter. Foto: SCANPIX
FORBANNET: Lyn-direktør Morgan Andersen hisser seg opp når han får høre påstandene fra 3. divisjonsklubben Høyang, om at Oslo-klubben skal ha forsøkt å fiske to talenter. Foto: SCANPIX Vis mer

Avviser kobling

- Men samarbeider ikke NTG med Lyn?

- Her er det viktig å skjønne forskjellen. Lyn NTG er juniorlaget vårt, og administreres fullt og helt av NTG. Hvem som begynner på den skolen hari kke Lyn noe med. De som Lyn henter, må i så fall godkjennes av oss først. Uansett er Lyns praksis alltid å kontakte klubben først - og spillerne du refererer til er ikke lagt fram til godkjenning av oss, sier Andersen oppgitt.

- Det er sjokkerende at noen kan påstå det om oss, legger han til.

- Er det vanlig at NTG kontakter spillere på egenhånd?

- Jeg vet ikke om de kontakter spillere, så det må nesten andre svare på. Men det høres rart ut.

Dagbladet.no lyktes i går kveld ikke å komme i kontakt med styremedlem Svein Arne Høyheim i Høyang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!