Lyn slet, men er i tet

Lyn slet lenge med å finne nettmaskene mot Moss. Da de fant dem, endte det med 2-0 og tabelltopp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var tre viktig poeng Lyn tok søndag, for det er nettopp mot lag som Moss at laget tapte poeng for i fjor. Det varte og rakk før det ble scoringer på Melløs. Ti minutter før slutt fikk danske Steven Lustü pirket ballen så vidt over streken i mølja foran mål etter frispark fra spiss vinkel. Tre minutter senere satte svenske Thomas Lagerlöf inn 2-0 til gjestene fra hovedstaden.

Det var en fortjent seier, for Lyn var det minst dårlige laget på Melløs.

- Vi spilte kanskje ikke som et topplag, men banen her er helt umulig å spille ordentlig fotball på. Vi måtte gjøre tingene deretter, sa Lyn-trener Sture Fladmark.

Han berømmet spillerne sine for å ha tålmodighet nok til å stå på til siste slutt. Han var også fornøyd med forsvarsspillet og med at klubben har inntatt tabelltoppen igjen.

- Det sitter veldig bra defensivt. Vi er kompakte og fine bakerst. Men framover ble det for unøyaktig og litt lite guts, sa Fladmark.

Sjansefattig

I en svært dårlig og sjansefattig 1. omgang var det gjestene som sto for sjansene. Hjemmelaget hadde ikke noe som var i nærheten av å kalles målsjanse. Men heller ikke Lyns sjanser spesielt farlige.

Det meste av spillet foregikk på midtbanen hvor Lyn hadde ballen mest, men spissene Kjetil Løvvik og Ole Bjørn Sundgot ble litt for puslete da det gjaldt inne i mossefeltet. Forsøkene ble for halvhjertet.

Lyn-forsvaret, hvor Lustü var tilbake etter karantene sammen med Tommy Berntsen, hadde full kontroll.

Andreomgangen ble som den første, med et klart Lyn overtak. Johann Gudmundsson var nær scoring etter et kvarter, men skuddet fra kort hold fikk mossekeeper Per Morten Kristiansen et bein på.

Tre minutter senere kom Sundgot alene igjennom, og nok en gang fikk Kristiansen hindret scoring med et keepersprang og en hånd på ballen.

To sjanser

Første skikkelige målsjanse til hjemmelaget kom 23 minutter ut i 2. omgang da Lyn-keeper Thomas A. Ødegaard hindret scoring med fingertuppene. Den andre mossesjansen kom da Jon Eirik Ødegård brukte venstreslegga fra langt hold kvarteret før slutt. Det var med nød og neppe at Ødegård fikk slått ballen til corner.

Etter det tredje strake tapet for Moss blir det samling i bånn for Erik Brakstads elever.

- Å tape fotballkamper er det verste jeg vet, og måten vi gjør det på er heller ikke særlig positivt. Skal vi kunne vinne, må vi vise oss. Det gjorde vi ikke i denne kampen. Men vi har på ingen måte gitt opp, slo mossetreneren fast.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer