Lyn sløser på vei mot nedrykk

Hjem fra Sandefjord med nytt tap i bagasjen.

EFFEKTIVE: Sandefjords Erik Mjelde setter inn 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Lyn i Sandefjord. Lyn hadde flere gode sjanser på stillingen 1-1, men det ville seg ikke.
Foto: Christian Thomassen / SCANPIX
EFFEKTIVE: Sandefjords Erik Mjelde setter inn 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Lyn i Sandefjord. Lyn hadde flere gode sjanser på stillingen 1-1, men det ville seg ikke. Foto: Christian Thomassen / SCANPIXVis mer

Lyn sløste vekk flere sjanser på stillingen 1-1, og måtte reise hjem fra Sandefjord med 1-2-tap. Oslo-laget styrer mot nedrykk.

Det vil seg ikke for Lyn denne sesongen. Etter å ha hevet seg etter en begredelig 1. omgang øynet Gunnar Halles mannskap seier mot Sandefjord søndag.

Slik skulle det ikke gå. For Kim Holmen gikk det mot en natt med lite søvn. Han hadde en gyllen sjanse da han kom alene med Espen Bugge Pettersen, men lysluggen brukte for lang tid og ble forstyrret av SF-forsvaret.

Kort tid etter kunne i stedet Sandefjord sikre tre poeng da innbytter Kjartan Henry Finnbogason skled inn en retur fra Lyn-målvakt Arnar Parri Petursson.

Islendingen skulle ikke ha spilt søndagens kamp, og var opprinnelig ikke med i troppen.

- Jeg satte meg ned i stuen for å se Manchester United på fjernsynet da de ringte, sa Finnbogason.

Ser stygt ut

Lyn står med fattige 13 poeng etter 21 kamper. Kun én kamp er vunnet. Slikt holder ikke til fornyet eliteseriekontrakt. Poengfangsten må bedre betraktelig i de ni siste kampene.

- Det ser veldig stygt ut nå, men vi må bare ta en kamp om gangen, sa Halle til NTB.

- Dette var en kamp vi hadde blinket ut for å ta tre poeng. Det er få kamper igjen nå, og vi trenger poengene sårt. Når vi brenner så store sjanser som vi fikk i annen omgang, så blir det sånn som det blir, sukket Halle.

Erik Mjelde, banens bestemann, headet Sandefjord fortjent foran etter en drøy halvtime. Hjemmelaget var klart best før pause, men det ble med den ene scoringen.

Gjestene hevet seg de siste 45 minuttene, og Paul Obiefule - Lyns beste søndag - banket inn utligningen oppe i krysset tidlig i annen omgang. Lyn skapte flere farligheter til å ta ledelsen, men som så ofte før i sesongen ble Oslo-laget for tannløst i avslutningene.

Kan forsvinne

Det var ikke Finnbogason da han ofret alt og skled inn vinnermålet. For første gang scoret islendingene i serien denne sesongen. Et mål som langt på vei kan være med å sikre vestfoldingene en ny sesong i øverste divisjon. 

Spørsmålet er hvor lenge Finnbogason blir i Sandefjord. Han er akkurat kommet tilbake til Norge etter prøvespill i skotske Falkirk.

- Jeg scoret et mål i en testkamp der borte, men jeg er fortsatt i Sandefjord. Dersom det kommer et tilbud må jeg snakke med ledelsen om det er mulig å få mer spilletid her, sa islendingen.

- Jeg er overlykkelig over scoringen. Deilig med scoring når jeg endelig fikk sjansen, sa matchvinneren.

(NTB)