Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn-spillerne får lønn for november

Har ikke gitt opp håpet om å redde kubben.

KAN PUSTE LETTET UT: Lyn-spillerne kan i det minste få råd til julegaver etter at det ble klart at de får lønn utbetalt i dag eller i morgen. Men om klubben lever videre etter 10. desember er høyst usikkert. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX
KAN PUSTE LETTET UT: Lyn-spillerne kan i det minste få råd til julegaver etter at det ble klart at de får lønn utbetalt i dag eller i morgen. Men om klubben lever videre etter 10. desember er høyst usikkert. Foto: Jon-Michael Josefsen / SCANPIX Vis mer

|||(Dagbladet): Lyn-spillerne slipper å henvende seg til Nav for å få råd til julegaver etter at klubben har klart å få inn nok midler til å betale spillerne for november.

- Pengene blir utbetalt i dag eller i morgen. Vi har fått inn midler som ikke er betinget av at vi får til en helhetlig løsning, men som vi kan bruke på løpende drift, uansett hva som skjer etter 10. desember, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Dagbladet.

Han vil ikke fortelle hvor disse pengene kommer fra, men sier bare at mange har bidratt. De andre pengene Lyn har samlet inn i høst er gitt forutsatt at klubben blir reddet.

Fram til 10.12.
Neste fredag er D-dagen, da er det rettsmøte og Skatt Øst har begjært osloklubben konkurs. Langerud sier klubben fortsetter arbeidet med å få til en langsiktig løsning og sier det er flere prosesser i gang.

- Det er Skatt Øst og datterselskapene til fotballforbundet som er utfordringen. De andre kreditorene har vært veldig velvillige og noen har til og med ettergitt alt.

Likevel holder Langrud fortsatt fast i håpet.

- Det er alltid håp, men det er svært vanskelig. Vi skal jobbe helt fram til 10. desember, men hvis vi blir slått konkurs så er det jo slutt.

Mangler lisens
Det er ikke bare konkursspøkeleset som truer Lyn. Klubben sto på lista over klubber som ikke får klubblisens uten å vise fram positiv egenkapital innen nyttår. Uten lisens blir en klubb tvangsflyttet til 2. divisjon.

Lyns redningsaksjon er den andre i klubben, 30. september fikk klubben skrapet sammen nok millioner til å drifte klubben ut sesongen.

IKKE GITT OPP: Direktør i Lyn, Erik Langerud fortsetter arbeidet med å redde klubben fra konkurs. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
IKKE GITT OPP: Direktør i Lyn, Erik Langerud fortsetter arbeidet med å redde klubben fra konkurs. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media