Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn-spillerne takker Rekdal

- Han gjorde en tabbe.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Jan Derek Sørensen har spilt i Lyn i til sammen ni år. Derfor var reaksjonene sterke da 34-åringen i november i fjor skrev under for erkerival Vålerenga.

De fleste forventet at han ville få sitt første gjensyn mot gamleklubben på Ullevaal i går.

Kjetil Rekdal ville det annerledes.

Ville blitt et problem

VIF-treneren gikk ut i en 4-4-1-1-formasjon - og fant ikke plass til Sørensen i startoppstillingen. Da Vålerenga jaget utligning på slutten kastet Rekdal i stedet inn midtstopper André Muri i angrep.

Jan Derek Sørensen ble dermed sittende på rumpa fra start til slutt. Heldigvis, mener Lyn-gutta.

- Jeg er svært glad for at Jan Derek ikke spilte, sier Steven Lüstu til Dagbladet.no

- Var det en tabbe å vrake ham?

TAKK, REKDAL: Steven Lüstu og Jo Tessem ble lettet da de fikk vite at Jan Derek Sørensen ikke skulle starte for Vålerenga. I dag takker de Rekdal for vrakingen. Foto: BJØRN LANGSEM
TAKK, REKDAL: Steven Lüstu og Jo Tessem ble lettet da de fikk vite at Jan Derek Sørensen ikke skulle starte for Vålerenga. I dag takker de Rekdal for vrakingen. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer

- Jeg kan tenke meg at Jan Derek vil vise Rekdal at han gjorde en tabbe. Han er absolutt en forsterkning for dem, sier Lyn-stopperen.

Jo Tessem sender også en takk til Kjetil Rekdal for vrakingen av Sørensen.

- Vi takker og bukker for at han ikke spilte. Det ville blitt et problem for oss. Vi snakket om det før kampen, at Jan Derek vet hva han skal gjøre for å ta oss. Så vi er glade for at han ikke spilte, sier Tessem.

Lyn-trener Henning Berg vil helst slippe å mene noe om vrakingen.

Avslørt av sønnen

- Det blir vanskelig for meg å vurdere Jan Derek når han spiller i Vålerenga. Jeg tenkte ikke noe særlig over det, hevder Berg.

Han sitter sammen med sønnen Lukas og spiser lunsj da det plutselig smeller fra 4-åringen:

- Pappa, hva betyr det å knuse noen?

Uten at ordet «knuse» har vært nevnt en eneste gang...

- Det betyr at man slår noen, svarer Henning.

- Har du snakket mye om knusing i det siste, Henning?

- Jeg blei vel avslørt nå, sier Berg og ler godt.

<B>VRAKET:</B> Jan Derek Sørensen spilte serieåpninga mot Odd, men ble vraket til møtet mot gamleklubben. Det er Lyn-spillerne takknemlig for.
<B>SPURTE PAPPA</B>: Henning Bergs sønn, Lukas, har tydeligvis hørt ordet «knuse» bli gjentatt ofte den siste tiden. I dag måtte han spørre pappa hva ordet egentlig betyr.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media