Lyn spilte, Molde vant

Trøsten får være at det ikke var mange som fikk med seg det forsmedelige hjemmetapet.

(Dagbladet.no): Lyn og publikum er tydeligvis et konspet som ikke slår så godt an. I hvert fall ikke i hovedstaden. Bare litt over 1600 tok turen til Ullevaal for å se topplaget Lyn mot landslagsprofilen Magne Hoset.

Og hjemmelaget begynte kampen meget bra. I 39 minutter presset de Molde konstant, skapte sjanser, og viste til tider meget morsom fotball.

Uten at det hjalp på verken uttelling eller publikumsframmøtet.

På deres første sjanse i kampen satte David Ljung et flott farvel med Molde da han banket en retur fra Ali al-Habsi i mål. Akk så ufortjent, men likevel en oppvisning i effektivitet.

Derek-spesial

Andre omgang begynte med det samme presset mot Lillebakk i Molde-buret. Men heller ikke nå fikk Lyn uttelling for spillet. Det måtte en dødball til for at de skulle score.

Idet Molde sakte men sikkert festet grepet om kampen fikk Lyn frispark på atten meter. Jan Derek Sørensen fant fram foten han har gjemt unna i store deler av sesongen. Hardt, presist, og med en litt stillestående Lillebakk, utliknet Sørensen vakkert for hjemmelaget.

For bare å bli straffet bakover to minutter senere.

Al-Habsi bommet på en corner på første stolpe, og inne i mølja foran mål sto Marcus Andreasson. Fra en meter sendte han ballen i mål, og Molde mot tre poeng.

De siste 25 minuttene gjorde Molde det de burde ha gjort i hele andre omgang. De kontrollerte kampen. Og mens tiden gikk forsvant flere og flere av Lyns tenner. Til slutt ble de sendt i garderoben med tap. Tannløse, og i sig på vei nedover tabellen.

MATCHVINNER: Marcus Andreasson satt inn 2-1-målet til Molde, og skaffet Molde tre kjærkomne poeng.