Lyn stjal poeng

Vålerenga holdt Lyn i et jerngrep i 75 minutter og burde vunnet dagens lokaloppgjør. Så reddet Henrik Dahl kvelden for hjemmelaget.

Vi fulgte kampen direkte.For annen gang på tre sesonger delte Lyn og Vålerenga poengene på Ullevaal. Vålerenga hadde to skudd i stengene, ytterligere fem gode målsjanser og burde vunnet klart.

Kaptein Tom Henning Hovi sørget for 1-0 med en heading etter corner. Han burde kanskje vært avblåst for klatring med begge hender på en Lyn-forsvarer, men dommer Espen Berntsen lot det gå og Henrik Dahls tilsynelatende redning på streken holdt ikke.

Ballen var inne. 1-0 til Enga.

Lyns første skikkelige skudd på mål kom fra Yngvar Håkonsen etter 59 minutters spill. Det andre gikk i nettet bak Pa Dembo Touray. Kvarteret før slutt dro Henrik Dahl til fra 25 meter, og ballen snek seg inn i Tourays venstre hjørne etter å ha vært innom minst en spiller i feltet.

En meget heldig utligning, men et meget viktig poeng for Lyn, som fikk hull på begge nullene i mål- og poengprotokollen.

Stangskudd

Vålerenga var klart farligst kampen igjennom. Gjestene hadde kjempesjanse, som Lyn-keeper Ali-Al Habsi serverte etter 15 minutters spill. Habsi ryddet opp med en beinparade alene med Freddy dos Santos, og Ardian Gashi sendte returen i fanget på Lyn-keeperen.

Daniel Fredheim Holm fyrte løs fra 20 meter etter 35 minutters spill, men ballen strøk forbi en halvmeter utenfor stolpen.

Lyn hadde et par småfarlige cornere i starten, men var aldri i nærheten av å underholde. Vålerenga hadde grepet og kunne fort ledet til pause.

Lyn fikk det ikke bedre i starten av annen omgang. Banens bestemann, Daniel Fredheim Holm, utfordret Lyns Yngvar Håkonsen på venstresiden, dro en finte og skrudde ballen i lengste stolpe.

Fredheim Holm skapte rom for de andre og var svært bevegelig. Bare scoringen manglet.

Seier mangler

VIF hadde fortjent en scoring på sin tredje sjanse, og da dos Santos rotet bort den fjerde med et tafatt skudd fra god posisjon så det vanskelig ut for Kjetil Rekdals gutter. De fikk scoringen, men Lyn rappet poeng.

Jonny Hanssen ble tatt av banen i pausen, og Thomas Lagerlöf like etter. Det ble noe mer fart med Øyvind Leonhardsen, men spesielt unge Christoffer Dahl imponerte. Han bør spille fra start neste gang.

Vålerenga og Lyn har ikke hatt for vane å møte hverandre i toppserien de siste to tiårene. For 23 år siden, i 1981-sesongen, møttes de til duell to ganger. Vålerenga var best begge ganger og vant 3-0 og 4-2.

Lyn har nå vunnet tre av de fem oppgjørene i 2002 og 2003. To har endt uavgjort. De blå var klart best mandag, men scorer for lite. De røde kan trene avslutninger og samhandling.

(NTB)

KRIGSDANS: Det er jevnt og tett på Ullevaal i kveld. Her hopper Vålerengas Jørgen Jalland og Lyn-keeper Ali Al-Habsi.