Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn-supporterne holder gjerne med Lynski

Ønsker utenlandske eiere velkommen.

TROR LYN UNNGÅR KONKURS: Talsmannen for Lyn-supporterne Bastionen ser gjerne at klubben kjøpes opp av en en rik, utenlandsk onkel. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TROR LYN UNNGÅR KONKURS: Talsmannen for Lyn-supporterne Bastionen ser gjerne at klubben kjøpes opp av en en rik, utenlandsk onkel. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Chelsea blir gjerne omtalt som Chelski av fotballfolk som irriterer seg over at londonklubben driver økonomisk doping ved hjelp av Roman Abramovitsj' rubelmilliarder.

FC Lyn Oslo er på konkursens rand og trenger 17 millioner kroner inn i klubbkassa innen 13 dager. Redningen kan ligge i utlandet.

- Vi snakker med utenlandske investorer, sier Lyn-direktør Erik Langerud i Dagbladet i dag.

Penger er penger
Lyn-supporterne i Bastionen er ikke så opptatt av om hvilken valuta som sprøytes inn klubben, grunnlagt som Ski- og Fotballklubben Lyn i 1896.

Uansett om klubben med en rubeleier fort kan bli omtalt som Lynski av norske fotballfans.

- Penger er penger, uansett om det er kroner, euro eller rubler. Så lenge pengene er hvite er alt bra, sier talsmann Øystein Kvam i supportergruppa Bastionen til Dagbladet.

- Ingen betenkeligheter ved at klubben kan bli eid fra utlandet?

- Jo, litt. Men greia er ikke hvem som eier, men hvordan klubben styres. Det er ingen vits i at det kommer en rik sultan fra Kuwait som bruker millioner på spillere, for så å trekke seg ut om tre år. Det må investeres i varige verdier, sier Kvam.

Flesteparten av klubbene i Premier League har eiere internasjonalt, og allerede i august meldte TV 2-Sporten at det er interesse for Lyn i Russland, Dubai og Albania.

- Grunntanken ved fotball er to lokalsamfunn som knives, den tanken er borte nå. Vi vil helst at Lyn skal styres lokalt, det er ideelt. Men verden er ikke ideell, sier Lyn-talsmannen.

Bastionen tror klubben unngår konkurs, enten ved investorer eller ved innsamling av penger. Supporterne har ingen oversikt over hvor mye som mangler per i dag.

- Det triller inn penger. Det er private som går inn, og det er bedrifter som tilbyr ulike løsninger. Jeg tror dette går i mål, men det blir med knappest mulig margin, sier Kvam.

Stolthet på Oslo Vest
Lyn-supporterne føler seg trygge på at det blir en ny sesong for de rødhvite, enten i adeccoligaen eller i 2. divisjon.

- En ting er penger, en annen ting er livet til pasienten etter at vi har reddet den. Det er vel så viktig. Vi må sørge for at vi ikke kommer i samme situsjon en gang til, og det må planlegges sportslig. Hvis ikke Lyn kan bli best i Norge, så kan Lyn bli stoltheten på Oslo Vest, sier Kvam.

Søndag møter Lyn byrival VIF på Ullevaal. Fansen i Bastionen har registrert at Vålerenga har fått kjendisprest Einar Gelius til å begrave Lyn som fotballklubb på VIF-TV.

- Det er litt spesielt at en prest bruker sine gudommelige evner på å begrave en klubb som ikke er død. Vi lar oss ikke psyke ut av dette. Vi taper ikke på søndag på grunn av det.

Uten lyn-nederlag da lever i så fall én 28 år gammel statistikk videre, uansett om Lyn overlever eller ikke.

MR. CHELSKI: Roman Abramovich kjøpte Chelsea i 2003, og har siden brukt sju milliarder på londonklubben. Foto: EPA/FELIPE TRUEBA
MR. CHELSKI: Roman Abramovich kjøpte Chelsea i 2003, og har siden brukt sju milliarder på londonklubben. Foto: EPA/FELIPE TRUEBA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling