Lyn tester fire nye nigerianere

Anbefalt av kontakter i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KADETTANGEN (Dagbladet.no): Historien om John Obi Mikel og de nigerianske tenåringene som forsvant fra klubben skremmer ikke Lyn.

I dag troppet fire nye nigerianere opp på Lyn-treninga. Det dreier seg om én back, to midtbanespillere og én angriper som alle prøver å overbevise Lyn-ledelsen om at de fortjener en kontrakt.

- Dette er fire spillere vi har fått anbefalt fra kontakter vi har i Nigeria. De skal være i Oslo fram til mandag. Da reiser vi på treningsleir til Marbella. Vi får se om noen av dem blir med dit, sier Lyn-direktør Torgeir Bjarmann til Dagbladet.no.

Ringes ned av Nigeria-talenter

Bjarmann er ikke redd for at Lyn skal se dumme ut når de henter nye spillere fra Nigeria. Fortsatt venter Fifa på ankesaken til Mikel, før de avgjør om 18-åringens framtid er hos Manchester United eller Chelsea.


- Den saken har ikke jeg hatt noe med å gjøre, jeg kom hit senere, sier Bjarmann.

Den tidligere LSK-stopperen forteller at Lyn er blitt et stort klubbnavn blant talenter i Nigeria, nettopp på grunn av striden rundt Mikel.

- Lyn er veldig populære i Nigeria. Det er mange spiller som ønsker seg hit. Noe som sikkert har en sammenheng med Mikel-saken. Mange spillere ringer meg direkte på mobilen, sier Bjarmann.

FIRE NYE PRØVESPILLERE: Lyn skal teste fire nigerianere fram til mandag. Her er noen av dem på dagens trening i Bærum. MMS-foto: Stian Haraldsen
FIRE NYE PRØVESPILLERE: Lyn skal teste fire nigerianere fram til mandag. Her er noen av dem på dagens trening i Bærum. MMS-foto: Stian Haraldsen Vis mer

Eldre nigerianere

Mikel var 17 år da han kom til Lyn. De fire prøvespillerne på trening i dag er eldre.

- De er mellom 19 og 22 år, sier Bjarmann som legger til at spillerne måtte testes i Oslo dersom Lyn skulle finne ut om noen av dem er gode nok for Tippeligaen.

- Det er vanskelig å finne informasjon om afrikanske spillere, derfor har vi hentet dem hit for å se på dem.

PS! Lyn-fans, slapp av. Lyn-sjef Morgan Andersen understreker overfor Dagbladet.no at verken John Shittu eller Rune Hauge har vært involvert i prosjektet som førte de fire nye nigerianerne til Norge. 

Lyn tester fire nye nigerianere

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer