Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Langrenn, NM:

Lyn tok overlegent NM-gull, Northug fornøyd etter sjuende beste etappetid

Hans Christer Holund la grunnlaget for seier.

STERK ETAPPE: Hans Christer Holund gikk Lyn opp i teten på andre etappe, og det holdt til stafettgull til slutt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STERK ETAPPE: Hans Christer Holund gikk Lyn opp i teten på andre etappe, og det holdt til stafettgull til slutt. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

LYGNA/OSLO (Dagbladet): Lyn er norgesmester i stafett for herrer etter å ha utkonkurrert hele 154 lag på siste dag av NM.

Hans Christer Holund la grunnlaget for Lyn-seier med en sterk andreetappe, der han gikk inn et forsprang på 32 sekunder på teten og serverte sin etterfølger Simen Hegstad Krüger 12 sekunders fordel ut på siste.

- Det er bare å gi full gass ut fra start, så det var om å gjøre å få størst mulig luke. Når jeg vet jeg har Simen på sisteetappe, så er det sikkert som banken. Det er ekstra gøy å ta det for klubben, som har hjulpet meg så mye, sier Holund til NRK etter løpet.

Krüger bare økte forspranget inn mot mål og gullmedaljer. Johan Tjelle gikk første etappe for Lyn, som til slutt vant med 33,7 sekunder.

- Det er helt rått, kuleste dagen jeg har vært med på. Jeg pleier ikke ha så mye nerver, men i dag kjente jeg det litt ekstra, sier Tjelle til NRK.

Sølv til Henning

Henning (Eirik Lorentsen, Daniel Myrmæl Helgestad, Anders Tettli Rennemo) tok sølvet, mens Lillehammer (Øystein Pettersen, Morten Eide Pedersen, Håvard Solås Taugbøl) spurtslo Korlevoll Odda (Torgeir Skare Thygesen, Nils Magnus Bøen Grave, Chris Jespersen) i kampen om bronsen.

Forhåndsfavoritt Byåsen fikk det tungt da Fredrik Riseth stivnet fullstendig på første etappe, og drøye tre minutter tapt klarte ikke Didrik Tønseth og Johannes Høsflot Klæbo å hente inn på de neste etappene.

Byåsen ble til slutt nummer åtte.

Northug med ok innsats

Strindheim med Lars Ove Aunli og brødrene Petter og Tomas Northug havnet også bak tidlig, men Petter på andreetappe virket fornøyd med sin innsats etter lagets ellevteplass. Han gikk sjuende fortest av alle toerne, 47,4 sekunder svakere enn Didrik Tønseth som hadde beste tid.

- Det var vel den tyngste dagen min i NM, men det er alltid gøy å gå stafett. Jeg fikk god hjelp av andre lag og klarte å stikke av litt de siste to kilometerne, så jeg får takke dem, sier Petter Northug om sin etappe.

Etter et greit NM virker Northug nå nøkternt optimistisk med tanke på egen form før VM.

- Ut fra forutsetningene har jeg gjort det jeg kan. Det kommer en formøkning ved å gå konkurranser, men jeg har bare tiden og veien nå. Nå skal vi evaluere helga og kroppen etter dette løpet, så legger vi planen etter det. Jeg skal gjøre det jeg mener er mest riktig, sier skistjernen, som ikke endelig har bestemt om det blir høydeopphold neste.

OK: Petter Northug på NMs siste dag. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
OK: Petter Northug på NMs siste dag. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media