Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyn trenger 17 millioner innen 18 dager

Ellers er klubben konkurs.

NÆR KONKURS: Her jubler Lyns Lucas Pratto for utlikning mot LSK, foran tomme seter på Ullevaal. I dag forteller klubben at den er nær konkurs. 
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
NÆR KONKURS: Her jubler Lyns Lucas Pratto for utlikning mot LSK, foran tomme seter på Ullevaal. I dag forteller klubben at den er nær konkurs. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): I juni fortalte FC Lyn Oslo at klubben sto overfor den tøffeste økonomiske situasjonen noensinne.

Nå er det blitt enda verre.

Lyns hjemmeside skriver klubben at det er blitt svært kritisk for oslolaget. Dersom det ikke kommer inn milliongarantier går klubben konkurs.

Lyn trenger garantier på 17 millioner kroner for å holde klubben flytende. Og fristen er knapp, 28. september. Det er bare 18 dager til.

- Vi er i en svært alvorlig situasjon, og realiteten er at vi kan bli begjært konkurs innen kort tid dersom vi ikke klarer å reise den nødvendige kapital, sier Lyn-direktør Erik Langerud til Lyn.no.

Langerud sier at Lyn har kappet mer enn 40 millioner i drifts- og lønnskostnader de to siste årene. I tillegg er det solgt spillere for seks millioner kroner.

Redningen, hvis den eksisterer, heter «Olja Lyn». Det er et investeringsselskap der folk kan kjøpe andeler av spillere i Lyn-stallen. En skipsmegler har allerede meldt seg.

- Klokken er nå fem på tolv for Lyn. Nå må de som har en mulighet og et hjerte for klubben kjenne sin besøkelsestid, sier skipsmegler Even Winje til nettstedet.

I tillegg vil klubben selge «Framtidskortet», som gir adgang til hjemmekampene ut sesongen for 1000 kroner. Alle pengene går til redningsaksjonen.

Lyn sliter også sportslig, per i dag ser det ut til at klubben spiller i adeccoligaen neste sesong. Hvis det blir noen neste sesong for Lyn, etter 113 år.

BEKYMRET: Lyn-direktør Erik Langerud ber alle med et hjerte for Lyn punge ut raskt. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
BEKYMRET: Lyn-direktør Erik Langerud ber alle med et hjerte for Lyn punge ut raskt. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling