Lyn tror på gull

ULLEVAAL (Dagbladet): Gjennom nesten hele sesongen har Lyn ledet Tippeligaen. Klubbens spillere, trener og eier har nektet å si noe om laget kan ende i toppen. - Nå forandrer vi målsetting - vi skal være med og kjempe om seriemesterskapet, sier Atle Brynestad til Dagbladet.

Klubbens eier innrømmer at å lede Tippeligaen med fem poeng på Molde etter halvspilt serie er i overkant av hva han trodde før sesongen. Og var mer enn gjerne med på jubelscenene i garderoben etter en ny trepoenger.

- Målsettingen var å gjøre det bedre enn i fjor, sier Brynestad. - Da kapret vi 26 poeng - nå har vi 31, og da må lista legges høyre.

Da vi spør Brynestad om han hadde en drøm før seriestart får vi et smil, men intet svar. Trolig håpet og trodde Lyn-eieren på en plass i toppen etter investeringene foran sesongen.

Hjemmestatistikken er upåklagelig: Klubben har vunnet sju kamper av sju mulige på Ullevaal.

Styrke å vinne

Lyn har hatt en tung avslutning foran fotballferien. Pors Grenland ble så vidt slått i cupen, og klubben imponerte ikke mot Bryne. Men Per Egil Swifts fine scoring etter 18 minutter i går var nok til full pott.

- Det er en styrke å vinne på en dårlig dag, sier Sture Fladmark til Dagbladet.

I går fylte suksesstreneren 35 år og satte seg på kveldsflyet til Ålesund. Det ble ikke tid til noe bursdagsfeiring.

- Det får jeg ta igjen seinere, nå gleder jeg meg til noen feriedager i fjellet, sier Fladmark.

Kaptein og midtstopper Tommy Berntsen var nok en gang best på banen. Han har vært forsiktig med å snakke om tabellplassering, men nå letter også han litt på hemmelighetssløret.

- Jeg er rimelig sikker på at vi havner på øverste halvdel til slutt, sier Tommy til Dagbladet og legger til meget beskjedent.

- Vi leder med fem poeng, men det er ikke så mye.

Han minner om at etter ferien møter serielederen Lillestrøm (borte), Rosenborg (hjemme) og Molde (borte).

- Etter de tre kampene kan vi lese ut av tabellen hvor vi kan havne, sier Tommy.

Håper Semb ringer

Sjøl stortrives han i Lyn og håper at landslagssjef Nils Johan Semb ringer en dag og sier at han vil ha med Tommy i landslaget.

- Det er mange gode midtstoppere, men når jeg spiller på et topplag i Tippeligaen, bør jeg være med i vurderingen, sier Tommy Berntsen til Dagbladet.

Både Berntsen, Sture Fladmark og Atle Brynestad savner savner spissen Helgi Sigurdsson, som bare har fått med seg noen minutter av årets sesong, på grunn av ankelskade.

- Helgi er vårt spissvalg nummer én, det var derfor vi kjøpte ham, sier Atle Brynestad til Dagbladet. - Vi håper han er i gang for fullt etter fotballferien - for nå skal vi kjempe i toppen helt til slutt.

  • Lyns spillere får ingen lang ferie. De samles til trening igjen 10. juli klokka 15.00.
JUBLER PÅ TOPPEN: Lyn-eier Atle Brynestad (nr. seks fra høyre) deltok mer enn gjerne i seiersjubelen med de suksessrike spillerne sine etter tre nye poeng på Ullevaal. - Vi skal være med og kjempe om seriemesterskapet, sier Brynestad til Dagbladet.
BEST IGJEN: Lyn-kaptein Tommy Berntsen raget høyest på Ullevaal. Nå håper han på en landslagsplass snart.