Lyn utsatte PGA-mesterskapet

Det er duket for en dramatisk avslutning under PGA-mesterskapet i golf. Avgjørelsen faller i dag.

Det var i ferd med å bli en svært dramatisk avslutning i PGA-mesterskapet søndag kveld norsk tid, og Mickelson skulle akkurat putte for par på hull 14. da satte lynet inn. Spillerne hadde ingen muligheter enn å forlate banen.

Spillet taes opp igjen senere i dag, hvor de siste spillerne går de gjenstående hullene.

Det er svært jevnt i teten av PGA-mesterskapet – takket være mange «underlige» bommer under søndagens spill. Publikumsfavoritt Phil Mickelson har tatt grepet om ledelsen, men fire bogeys på de siste åtte hullene er ikke betryggende for den venstrehendte spilleren.

Bak han følger australske Steve Elkington, som hadde ledelsen en stund søndag kveld. Men Elkington fikk to bogeys på de tre siste hullene, og falt dermed ned til andreplass. Han er ett slag bak Mickelson.

Den plassen deler han med danske Thomas Bjørn, som gikk en utrolig 63-runde lørdag. Søndag gikk det ikke fullt så bra, og Bjørn er to slag over par på runden med fire hull igjen. Dansken er kun ett slag bak Mickelson.

Tiger Woods fulgte opp 66-runde lørdag med en sterk 68-runde søndag. Woods var litt uheldig på de to siste hullene som er par-5, og kunne med litt flaks fått to egales. Nå ble det to birdies, og Woods er foreløpig på delt fjerdeplass etter å ha gjort unna sin fjerderunde. Woods endte på to slag under par.

Vijay Singh og Davis Love III deler fjerdeplassen med Woods, men de to er ikke ferdigspilt. Singh har gjort unna 15. hull, mens Love går i lederballen sammen med Mickelson.

(ANB)

MØRKT OG VÅTT: Phil Mickelson var på det 14. hullet på den siste runden da det braket løs i Springfield, New Jersey. Foto: Scanpix/Epa
MØRKT OG VÅTT: Phil Mickelson var på det 14. hullet på den siste runden da det braket løs i Springfield, New Jersey. Foto: Scanpix/Epa Vis mer