ØRKENVANDRINGEN ER OVER: Lyns trener Gunnar Halle kunne endelig glede seg over en seier i dag, den første på åtte måneder for Lyn.
Arkivfoto: Lise Åserud / Scanpixn i Oslo. Kampen endte 0-2
ØRKENVANDRINGEN ER OVER: Lyns trener Gunnar Halle kunne endelig glede seg over en seier i dag, den første på åtte måneder for Lyn. Arkivfoto: Lise Åserud / Scanpixn i Oslo. Kampen endte 0-2Vis mer

Lyn vant for første gang på åtte måneder

Etter kort-drama.

|||

Gøran van der Burgt fikset fire minutter på overtid Lyns første seier i en obligatorisk kamp på drøyt åtte måneder.

Lyn sto uten seier siden i august i fjor, men Oslo-laget kunne juble for tre poeng etter 3-2-seier mot Moss på Melløs lørdag.

De åtte siste kampene i fjorårets eliteserie endte med tap. De fire første kampene på nivå to hadde bare gitt to poeng.

- Det var godt. Vi viser at vi kan vinne fotballkamper igjen. Og det tror jeg vi fortsetter å gjøre, selv om vi møter Sogndal neste gang. Vi kan slå alle lagene i denne divisjonen, sa Lyn-trener Gunnar Halle til NTB.

Van der Burgt kriget inn vinnermålet fire minutter på overtid. Det skapte ellevill glede i Lyn-land.

- Mot Nybergsund, Strømmen og Fredrikstad har vi fått lite ute av det selv om jeg syns vi har vært best i de kampene. Det var ingen stor kamp i dag, og det kunne bikket begge veier. At vi fikk den scoringen på overtid var viktig, mente Halle.

Fredrik Gulbrandsen, sønn av Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen, ga Lyn ledelsen etter tre minutter. Markus Ringberg utlignet før Vegar Gjermundstad sendte Oslo-laget tilbake i ledelsen. Martin Holmen sørget for 2-2 et kvarter før slutt etter kelnerjobb av Kenneth Kvalheim.

Sist Lyn vant i seriesammenheng var mot Start 23. august. Da vant Oslo-laget 4-1 hjemme på Ullevaal.

I lørdagens andre kamp 1. divisjon vant Sogndal hele 5-0 over Tromsdalen. Ole Jørgen Halvorsen åpnet scoringsfesten med straffespark seks minutter før pause.

I annen omgang scoret Espen Olsen (2), Per Egil Flo og unggutten Joakim Rudolfsen for sogndølene. SIL overnatter på tabelltoppen, men kan bli forbigått av flere etter søndagens kamper.

(NTB)