- Lyn var best i alt

Grindheim og VIF har fortsatt ingen sjans mot Lyn.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Lyn - Vålerenga 3-1.

Det så lyst ut da kaptein Christian Grindheim driblet seg fri og skled inn det vakre ledermålet, men tre baklengs gjør at Vålerengas Lyn-kompleks snart kan diagnostiseres som kronisk.

Det er 26 år siden Vålerenga slo Lyn i en offisiell kamp.

Lyns unggutter var best i det meste på Ullevaal i kveldens by-derby, og det var derfor ikke ufortjent da Kim Holmen løp rett fra innbytterbenken og satte den endelige spikeren i Vålerenga-kista fem minutter før slutt.

- I kveld var Lyn best i alt, det så ut som de hadde spist et eller annet rart. De løp mye mer enn oss, sa en slagen, men blid Christian Grindheim til Dagbladet.no etter kampen.

Lyn-trener Henning Berg kan legge seg i kveld i visshet om at ett poeng til vil sikre Tippeliga-spill på Oslo vest også neste år.

Etter kampen var han sedvanlig nøktern.

- Det er en jevn kamp og det er ikke tvil om at Vålerenga setter oss under press i andre omgang. Jeg synes allikevel vi håndterer det ra og totalt sett er det beste laget.

BEST I BY\'N: Odion Jude Ighalo feirer her Lyns andre mål mot erkerival Vålerenga. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
BEST I BY\'N: Odion Jude Ighalo feirer her Lyns andre mål mot erkerival Vålerenga. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

Og det hadde han åpenlyst aldeles rett i.

Mange Lyn-sjanser

Lyn produserte målsjanse på målsjanse foran over 20 000 på tribunen, og det var fullt fortjent da 19-åringen Magne Simonsen utliknet drøye timinuttet før pause.

Innlegget fra back-veteran Ståle Stensaas var perfekt og på første stolpe hadde Simonsen skjært inn fra motsatt kant – helt etter den berømte læreboka.

Volleyskuddet gikk via stanga og forbi Arni Gautur Arason til utlikning og 1-1 til pause.

Iskalde Ighalo

Vålerenga så ut til å sette vertene under press de første minuttene etter pause, men nå var rollene byttet om.

Ti minutter var spilt Da Tomasz Sokolowskis langskudd ble blokkert. Andreballen plukket 18-åringen Ighalo opp, og på rett sted til rett tid bredsidet han iskaldt inn Lyn-ledelsen i langhjørnet.

- Lyn var best i alt

Snuoperasjonen var fullført av Lyns unge garde på imponerende vis.

- Det er fantastisk bra at de klarer å prestere slik under disse omgivelsene. 20 000 tilskuere, vår tabellposisjon og by-derby, det er utrolig morsomt, sa en stolt Henning Berg etter kampen.

Som også understreket viktigheten av å ha med de mer rutinerte spillerne.

- Vi fikk tilbake Ståle Stensaas og Espen Hoff fra Brann-kampen, og Tommy Berntsen gjør også en veldig viktig jobb. De yngste presterer bedre når de får spille med noen som har vært med lenge, fortsatte Lyn-sjefen.

Innbytter-helt

Harald Aabrekk kastet innpå Mila, Førsund og Whæler i jakten på utlikning, men kom aldri nærmere enn et volley-forsøk fra veteran Ronny Johnsen.

- I dag er Lyn best og vinner helt fortjent. Vi åpner bra, men vi er altfor seine i omstillingsfasen etter hvert, forklarte han.

Og da Vålerenga flyttet fram samtlige blå fyrtårn og lempet langt, ble de straffet på ei kontring.

- Lyn var best i alt

Kim Holmen hadde vært på banen i fem-seks sekunder da han fikk ballen på midtstreken i en-mot-en-duell med landslagsback Jarl Andre Storbæk. Den tidligere turneren satte fart, rundet Storbæk og satte spikeren i Vålerenga-kista under beina på Arason i VIF-målet.

- Jeg tenkte bare at jeg skulle utfordre, og det gikk jo ganske bra det, smilte Holmen etter kampslutt.

Lyn står nå med 31 poeng, og trenger ett poeng til på å være helt sikre på Tippeliga-spill også neste år, mens Vålerenga befinner seg i ingenmannsland med 33 poeng.

- Jeg er ikke god i prosentregning, men det ser jo veldig bra ut for oss nå, slo Henning Berg fast etter at lysene var slukket på landslagsarenaen.

TØFFE TAK: Daniel Fredheim Holm smeller rett inn i Enrique Ortiz.