Lyn vil degradere Guastavino til 2.-laget

Dersom han ikke forlenger kontrakten.

TRUES: Diego Guastavino har vært Lyns beste spiller denne sesongen. Nå sier Lyn at midtbanespilleren må skrive under ny kontrakt, ellers blir det B-laget. Foto: Tor Erik Schrøder  / SCANPIX
TRUES: Diego Guastavino har vært Lyns beste spiller denne sesongen. Nå sier Lyn at midtbanespilleren må skrive under ny kontrakt, ellers blir det B-laget. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer

Eliteseriejumbo Lyn truer å sette Diego Guastavino på annetlaget i 2. divisjon dersom spilleren ikke forlenger kontrakten eller blir solgt i sommer.

Uruguayaneren har kontrakt ut året med Oslo-laget.

Nedrykkstruede og økonomisk skakkjørte Lyn har tilbudt spilleren en forbedret kontrakt over tre eller fire år.

- I den situasjonen Lyn nå befinner seg i, så er det ikke tilrådelig for spilleren å forlenge med Lyn. De sportslige og økonomiske utsiktene er uklare, sier spillerens agent Terje Liverød til NTB.

Flere tidligere Lyn-spillere har ikke fått utbetalt feriepenger, og Oslo-klubben måtte i juni be kreditorene om betalingsstans for all gjeld klubben har pådratt seg.

Stort dilemma

- Kan Guastavino komme til å forlate Lyn allerede i sommer?

- I utgangspunktet er det ikke aktuelt med en overgang nå i sommer. En kjøpende klubb må betale penger både til Lyn og spilleren (sign on-fee). Det er det ingen klubber som vil for øyeblikket, sier Liverød.

Og dermed gjenstår et alternativ. Nemlig at 24-åringen blir i Lyn ut kontraktstiden. Heller ikke det er problemfritt.

- Diego ønsker bare å oppfylle kontrakten med Lyn. Men det kan bli vanskelig. Vi har både muntlig og skriftlig fått beskjed om at spilleren må innstille seg på spill for annetlaget i 2. divisjon dersom han ikke forlenger kontrakten eller blir solgt. Det hele er et stort dilemma for spilleren, sier fotballagenten til NTB.

- Hvordan reagerer spilleren på å måtte spille i 2. divisjon?

- Dette syns vi ikke noe om, men Lyn gjør det de mener klubben er best tjent med. Spilleren må bare innrette seg etter det Lyn vil, sier Liverød.

Cowboytilstander

Det er Oslo-lagets økonomiske problemer som skaper størst usikkerhet for spilleren. Liverød omtaler det hele som en Catch-22-situasjon der de innbyrdes budskapene er selvmotsigende.

- Forlenger han, så er det stor usikkerhet rundt både det økonomiske og sportslige. Forlenger han ikke, så får han med stor sannsynlighet ikke utbetalt en stor sum (siste avdrag av sign on-fee) 30. august slik han skal i henhold til kontrakten, og han vil dessuten havne på reservelaget. Og siden overgangsvinduet lukker i slutten av august vil han heller ikke kunne bytte klubb om utbetalingen ikke skjer, sier Liverød.

Han påpeker at Diego Guastavino forholder seg til kontrakten med Lyn, og at spilleren selv ønsker å hjelpe Lyn til ny eliteseriekontrakt.

- Hva kan du gjøre for spilleren i en slik situasjon?

- Jeg har vært i kontakt med Norges Fotballforbund, men selv om de er kontraktsinstans så overlater de slike ting til en sivil rettsinstans. Forbundet setter seg på sidelinjen, og slik kan vi ikke ha det i norsk fotball. Dette er cowboytilstander, sukker Liverød.

Lyns sportslig leder Rolf Magne Walstad har ikke svart på NTBs gjentatte henvendelser.

(NTB)

Lyn vil degradere Guastavino til 2.-laget