Lyn vil forhandle videre om Hoff

- Vi kan ikke legge oss i skyttergrava, sier Lyn-advokat.

(Dagbladet.no): Parallelt med at Lyn forbereder seg på en voldgiftssak mot Odd, vil de fortsette å forhandle om en «fredelig» løsning på overgangsstriden om Espen Hoff.

- Vi kan ikke legge oss ned i skyttergravene. Vi må prøve å være positive, sier Lyns advokat, Arne Steen ved Idrettens advokatkontor, til Dagbladet.no.

Steen og hans advokatselskap vil bevise at Odd ga Lyn tillatelse til å forhandle med Hoff uten å ta forbehold om en erstatter, slik Odd på sin side sier de har gjort klart for de involverte klubbene.

Problemet for Lyn er bevisbyrden, ettersom det ikke finnes skriftlige beviser på løftet om salg.

Papirbunke

Lyn sender dermed en bunke papirer til Norges fotballforbund som inneholder dokumenter for to mulige utfall av krangelen omkring Espen Hoff:

• Overgangspapirer undertegnet av Hoff - som per definisjon ikke har lov til å undertegne fordi han fortsatt er under kontrakt med Odd.

• Dokumenter til en voldgiftssak mot Odd, som Lyn mener har brutt en muntlig bindende avtale om salg.

Lyn vil forhandle videre om Hoff

- Ingen slik sak før

Vedlagt voldgiftssøksmålet vil det ligge et brev fra Lyn som sier at dersom klubben taper i idrettens voldgiftsnemd, er overgangsspapirene også ugyldige.

- Vi er klar over regelen om at han ikke kan ha to spillerkontrakter. Derfor gjør vi det på denne måten. Det har ikke vært en slik sak før, derfor håper vi at dette er en akseptabel måte å gjøre det på, sier Steen.

Steen vil ikke si om papirene alt er sendt, bare at de vil være forbundet i hende innen fristen for overgang fredag kveld.

• Les alt om striden rundt Espen Hoff i vårt arkiv

VIL TENKE POSITIVT: - Vi håper fortsatt Odd tar til fornuften, sier Lyn-advokat Arne Steen.
FORTSATT FORHANDLINGER: Lyn har ikke gitt opp å komme til enighet med Odd i løpet av fredagen.