Lyn vil ha Cha

Lyn- Lillestrøm 1- 2. I en kamp preget av at spillerne har mye tung trening i beina, var koreanske Cha dagens lyspunkt. 20-åringen er kjapp, teknisk og pasningssikker og blir trolig Lyn-spiller i løpet av neste uke.

- Cha spilte veldig bra i dag og imponerte. Han har bare vært i Norge siden torsdag kveld, men viste seg fram på en veldig positiv måte i dag, sier Lyn-trener Hans Knutsen til Dagbladet.

Vil kjøpe

Den koreanske kantspilleren viste fram god teknikk, høy fart og mye godt pasningsspill i går. 20-åringen er på et ukes langt besøk i Oslo-klubben og har fri overgang fra klubben i Seoul. Daglig leder Morgan Andersen bekrefter at de har veldig lyst til å kjøpe Cha.

- Ja, det er veldig sannsynlig at vi tilbyr ham en kontrakt i løpet av neste uke. Han passer perfekt til Lyn og er nettopp den type kantspiller vi er på jakt etter. Det vi så i dag var veldig positivt, sier Andersen til Dagbladet.

Cha snakker ikke norsk og lite engelsk, men kommuniserte brukbart med lagkameratene, som han bare har trent sammen med én gang.

- Vi snakker gjennom agenten og skal få tak i en tolk. Men han er ikke bare rask i beina, han er også kvikk i hodet. Han kommuniserte veldig bra med trenerne og spillerne på trening. Han har en god arbeidsmoral og ser ut til å tilpasse seg raskt, sier Andersen.

Lyn må legge fram et tilbud innen 31. januar, da stenger overgangsvinduet.

Gode unggutter

Lyn dominerte stort i første omgang, spilte god teknisk fotball og spilte seg til flere gode sjanser. Andreas Moen sørget for at Oslo-laget gikk til pause med ledelse.

Men i andre omgang var det Lillestrøm som dominerte. Australske Shane Stefanutto imponerte med mye godt spill i LSK-forsvaret og flere av ungguttene viste fram bra spill.

- Vi fikk til mye mer etter pausen. Jeg syns vi viser lovende takter og spesielt Stefanutto er en positiv tilvekst til laget, sier trener Arne Erlandsen til Dagbladet.

Arild Sundgodt utliknet etter 55 minutter, før 20 år gamle Andreas Thorud ble matchvinner da han satte en retur i nettet ti minutter før slutt.

- Andreas spilte bra og blir en spennende mann framover. Vi vil gjerne forsterke stallen med et par-tre mann til, men har ingen konkrete navn nå. Men uansett vil Lillestrøm være med og kjempe i toppen, sier Erlandsen.

TRIVES I OSLO: Koreanske Cha Ji Ho imponerte da han spilte sin første kamp for Lyn i går. Med høyt tempo og veldig god følelse med ballen imponerte han mot Lillestrøm.