Lyn vil ha Mikel-løsning uten rettssak

I går ettermiddag hadde Lyn for første gang kontakt med John Obi Mikels nye norske advokat. Begge parter håper og tror nå på en løsning utenfor rettssalene.

Lyns direktør Morgan Andersen og advokat Erik Nadheim var i går innkalt til et ekstraordinært styremøte i Lyn for å forklare seg om den siste utviklingen i dramaet rundt John Obi Mikel.

Men få timer før dette møtet hadde Nadheim en samtale med Mikels nye norske advokat Helge M. Svarva. Den samtalen kan vise seg å bli begynnelsen på slutten av denne vanskelige saken.

Presser for forlik

For veldig få av de involverte partene tror at denne saken vil finne sin endelige løsning i rettssalen eller hos FIFA.

-  Hvis rettsprosessen skal gå videre med vanlig tempo, må vi kanskje vente helt til 2007 på en løsning, sier Nadheim til Dagbladet.

Derfor tok han i går kontakt med Svarva.

-  Vi tolker stevningen fra Svarva som et utspill for å presse oss til et forlik, men samtaleklimaet hadde nok blitt litt bedre om de ikke hadde kommet med beskyldningen om forfalsking av kontrakten, sier Lyn-advokaten til Dagbladet.

Han understreker at de var helt uenige om sakens realiteter, men sier:

 FULL TILLIT:  Etter styremøtet i Lyn i går, nyter direktør Morgan Andersen og advokat Erik Nadheim fortsatt full tillit fra Lyns styreleder Sveinung Lunde. Foto: Lars Myhren Holand
FULL TILLIT: Etter styremøtet i Lyn i går, nyter direktør Morgan Andersen og advokat Erik Nadheim fortsatt full tillit fra Lyns styreleder Sveinung Lunde. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

-  Vi kan jo løse en sak selv om vi er uenige.

Svarva tror også på en løsning utenfor rettssalen

-  Slik denne saken ligger an er en løsning utenfor rettssalen en fordel for begge parter. Ikke minst for Lyn, sier han til Dagbladet.

Stolthet og penger

Lyn har tett kontakt med Manchester United som har en avtale med Mikel fra 1. januar 2006. Men Chelsea har langt fra gitt opp å signere Mikel, som de trodde de hadde en avtale med da han ble sendt til Norge høsten 2004. Kilder i Lyn-ledelsen bekrefter overfor Dagbladet at de ikke ser for seg et forlik uten at de to engelske storklubbene er med på den. Avtalen vil handle om to ting:

 Hvilken klubb Mikel skal spille for.

 Hvor mye penger som må flyttes for at de som ikke får spilleren legger ned stridsøksa.

Og selv om det ikke blir noe eget punkt i avtalen, er storklubbenes sårete stolthet minst like viktig som penger.