Lyn vil ha ny trener

Lyn er suverene på Tippeliga-toppen. 18 poeng på sju kamper har klubben kapret med suksesstrener Sture Fladmark i førersetet. Men Lyns ledelse legger ikke skjul på at de er ute etter ny hovedtrener.

- Vi fortsetter å kjøre den langsiktige strategien klubben har, sier daglig leder i Lyn, Ole-Ray Grødseth til Dagbladet. - Uansett hva medier måtte mene om situasjonen, vil vi ikke være populistiske.

Sture Fladmark har 13 sesonger bak seg i Lyn. Åtte som spiller, resten som hjelpetrener. Han har trenerkontrakt med Oslo-klubben ut 2004, og ble ansatt som midlertidig hovedtrener ved juletider da Stuart Baxter forsvant til engelsk landslagsfotball.

Ikke frustrert

- Jeg har fått en oppgave i Lyn om å gjøre en jobb, og det forholder jeg meg til, sier Fladmark til Dagbladet. - Jeg kan ikke bruke tidp på å tenke på om jeg burde hatt jobben fast eller ikke - for det kan jeg ikke gjøre noe med.

Han insisterer på å bli trodd på at han ikke finner situasjonen verken frustrerende eller utilfredsstillende.

- Jeg føler at jeg er konsentrert om jobben, og da er jeg tilfreds, sier Fladmark.

Ole-Ray Grødseth kan ikke få fullrost Fladmarks innstilling og gjennomføring av trenerjobben nok.

En lagspiller

- Sture er en trener som først og fremst tenker på laget og spillerne, ikke på seg sjøl, sier Grødseth. - Han er ikke bare en bra trener, men også en god personalleder for laget.

- Til tross for at han er dyktig på og utenfor banen og har kjempesuksess, vil ikke Lyn ha Fladmark som hovedtrener. Forstår du at medier og andre reagerer, Grødseth?

- Som sagt, vi driver med det som vi mener er best for klubben, og det har Sture visst om fra dag én, sier Grødseth.

Sture Fladmark er innstilt på å fullføre trenerkontrakten sin med Lyn, enten det er som hovedtrener eller hjelpetrener.

- Jeg vil ikke ha noe problem med å få en ansvarlig trener/coach over meg, sier Fladmark.

Han innrømmer at Lyn har fått en knallstart på sesongen, og var forberedt på alt før Tippeliga-starten.

- Med 18 poeng på sju kamper får vi bare takke og bukke, sier Fladmark.

Se på Jonny, Semb!

Sist lørdag hadde han sin største opplevelse på banen. Sture har spilt fotball for Lyn for tomme tribuner - 20000 tilskuere og seier mot Vålerenga gjorde ham rørt og glad.

- Vi har kost oss et par dager på toppen, men nå gjelder det å nullstille laget foran toppkampen mot Bodø/Glimt 16. mai, sier Fladmark. Og håper inderlig at Oslo-folk har lyst til å se laget, ikke bare de 3000 som møtte opp mot Molde og Start.

Han skulle gjerne hatt Bengt Sæternes i Lyn:

- Hvilken trener ville ikke det?

Samtidig er han glad for at Helgi Sigurdsson er tilbake, samt at spissene Ole Bjørn Sundgot og Kjetil Løvvik gjør en god jobb på topp.

- Siden Norge spiller landskamp mot Japan i kveld, anbefaler jeg Nils Johan Semb å ta en titt på Jonny Hanssen snart, sier Sture Fladmark til Dagbladet.

FORNØYD: Lyn-eier Atle Brynestad gratulerer Sture Fladmark etter en ny seier på Ullevaal.