Lyn vil ha to United-spillere

Lyn jobber for å forsterke laget med to Manchester United-spillere fra 1. juli. -  Vi er i dialog, sier Lyns klubbdirektør Morgan Andersen til Dagbladet.

Ryktene sier at Ole Gunnar Solskjær kan bli Lyn-spiller fra høstsesongen starter til oktober, da han håper å være tilbake i Premier League etter skadeavbrekket.

-  Det har jeg ikke hørt noe om, og tviler sterkt på. Ole Gunnar får en fantastisk oppfølging i United, og kommer neppe hit. Skulle det likevel skje, er han hjertelig velkommen, sier Lyn-trener Henning Berg til Dagbladet.

Snakk med Morgan

De to fotballkompisene holder fortsatt kontakten, men har ikke pratet om å møtes igjen i Lyn.

-  Jeg snakker litt med ham innimellom, men det har ikke vært noe tema. Ryktene om Solskjær til Lyn har jeg heller ikke hørt. For å være aktuell, må han være skadefri. Du får snakke med Morgan Andersen, kanskje han vet noe, sier Henning Berg.

Overfor Dagbladet bekrefter Lyns klubbdirektør at Oslo-laget ser på to United-spillere.

-  Håpet vårt er å leie de to reservelagsspillerne fra sommeren av. Vi er sårbare med sju-åtte mann ute, og trenger forsterkninger både på midtbanen og i angrep. Målet er å få de to United-spillerne hit 1. juli, og at de skal spille for oss ut sesongen, sier Morgan Andersen.

Samarbeidsavtale

 VENTER MED COMEBACK:  Manchester United-spissen Ole Gunnar Solskjær er fremdeles ikke klar for comeback i Premier League. Ryktene sier at han kan bli Lyn-spiller fra høstsesongen starter til oktober. Foto: Keith Hammett
VENTER MED COMEBACK: Manchester United-spissen Ole Gunnar Solskjær er fremdeles ikke klar for comeback i Premier League. Ryktene sier at han kan bli Lyn-spiller fra høstsesongen starter til oktober. Foto: Keith Hammett Vis mer

Leieavtalen med de to fotballproffene vil være et ledd i samarbeidsavtalen Lyn har med United.

-  Vi er i dialog, men har ennå ikke snakket om pris. Det er heller ikke klart hvilke spillere som vil tilbringe fotballhøsten i Oslo. Det jeg vet, er at Lyn kan være en god utviklingsanstalt for de unge United-spillerne, sier Morgan Andersen.

Ole Gunnar Solskjær i Lyn-drakt tør han bare drømme om.

-  Solskjær er unik. Det er ingen spiller i verden jeg heller ville hatt. Får vi Solskjær til Lyn, skal jeg jogge baklengs fra Oslo til Fredrikstad, hvor jeg bor, sier Morgan Andersen.

En drøm

Grunnen til skepsisen ligger i Solskjærs posisjon, både som spiller og menneske.

-  En sånn person vil alle beholde for enhver pris. Jeg tror United har planer for ham i framtida, både på og utafor banen. Å få ham til Lyn vil være en drøm. Da skal jeg stå med henda i været veldig lenge, sier Morgan Andersen.

 Som vanlig skal Ole Gunnar Solskjær ha fotballskole i Kristiansund også i sommer.

VELKOMMEN: Henning Berg.