Lyn vil opp i Tippeligaen

- De andre er veldig flinke til å skyve favorittstempelet over på oss, sier Lyn-trener Vidar Davidsen til Dagbladet forut for helgas seriepremiere i 1. divisjon.

Han vil derfor ikke uten videre gå med på at Lyn er soleklar favoritt til opprykk fra landets nest øverste divisjon.

- Jeg håper selvsagt at vi går opp, men det kommer til å bli veldig jevnt og jeg tror det er seks lag som kommer til å kjempe om tittelen.

Ved siden av de tre nedrykkede lagene Strømsgodset, Skeid og Kongsvinger trekker Davidsen frem Sogndal og Raufoss som de hardeste motstanderne i kampen om opprykk.

- Slik jeg ser det er det ingen klar favoritt, og små marginer kommer til å avgjøre hvilke lag som tar steget opp i Tippeligaen. Vi er et av de lagene som vil være med å kjempe, og jeg blir veldig skuffet dersom vi ikke klarer det.

Varierende form

Lyn har ikke imponert i treningskampene forut for sesongstart, men Davidsen tror at laget nå er i ferd med å finne serieformen. Han sier:

- Vi har variert veldig i prestasjonene og da spesielt tidlig i oppkjøringsperioden. Den siste måneden synes jeg imidlertid vi har blitt mer stabile, så jeg er optimist med tanke på helga.

Mye av årsaken til Lyns varierende form er de mange skadeproblemene klubben har slitt med i oppkjøringen. Det er imidlertid ting som tyder på at ting er i ferd med å bedre seg. Davidsen sier:

- Det er ikke så gærnt nå. Kjetil Løvik er definitivt ute, mens Kjell Roar Kaasa og Ole Bjørn Sundgodt er usikre. Jeg har imidlertid tro på at minst en av de to sistnevnte skal bli klare i tide.

Nye spillere

Årets Lynstall har en rekke ny ansikter som Odd Karl Stangnes fra Bodø/Glimt, Frode Fredriksen fra Start, Gudbrand Ensrud fra Skjetten og Lasse Jørn Fredriksen fra Eik, i tillegg til nevnte Løvik og Sundgot. Davidsen tror at dette totalt sett har styrket klubbens posisjon selv om sentrale spillere som Kjetil Wæhler og Hassan El Fakiri har forsvunnet siden sist sesong.

- Vi har nok ikke hentet inn nye spillere som fullt ut matcher kvalitetene til Wæhler og El Fakiri, men jeg tror likevel vi blir bedre i år da bredden er mye større denne sesongen. Vi vil dermed ikke være like sårbare for skader som tidligere, sier Davidsen.

Flere topplag i Oslo

Lyn har ifølge Davidsen som målsetting å stabilisere seg i Tippeligaen innen få år. For å klare det er de nødt til å utfordre Oslo-rivalene Vålerenga og Skeid.

- Jeg synes det bør være plass til flere toppserielag i Oslo, og det ville bare være sunt om det ble litt mer kamp om hvem som er best i byen. Om det er Vålerenga eller Skeid vi må utfordre er ikke så viktig i den sammenheng.

I motsetning til nevnte Vålerenga har Lyn de siste årene hatt store problem med å trekke folk på hjemmekampene sine. Davidsen har liten tro på noen særlig bedring denne sesongen.

- Jeg håper det skal komme litt flere enn de 4-500 som kom sist sesong, men som førstedivisjonsklubb i Oslo er det veldig vanskelig å trekke folk. Selv Vålerenga ville slitt med det, selv om de trakk bra med folk sist de befant seg en divisjon ned, avslutter Vidar Davidsen.

VIL OPP: Lyn-trener Vidar Davidsen tror opprykkskampen blir hard.