Lyn vil redusere lønningene med 10 prosent

Ber om betalingsstans hos kreditorene.

TØFFE TIDER: Lyn-direktør Erik Langerud sier de ønsker å kutte spillerlønningene med ti prosent. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TØFFE TIDER: Lyn-direktør Erik Langerud sier de ønsker å kutte spillerlønningene med ti prosent. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

|||ULLEVAAL (Dagbladet.no): Finanskrisa herjer videre med norske toppklubber, og i dag nådde den nye høyder i Lyn.

FC Lyn Oslo ber nå kreditorene om betalingsstans for all gjeld klubben har pådratt seg. I tillegg vil klubben redusere lønnen med 10 prosent.

I en pressemelding opplyser klubben at den står overfor den kanskje vanskeligste økonomiske situasjonen noensinne. Derfor ber klubben om betalingsstans.

Skriver brev til kreditorene
«Klubben er i en prosess med samtlige ansatte om en permanent lønnsreduksjon på 10 prosent. Klubbens ledelse opplever prosessen med spillerutvalget og administrasjonen som god, og øvrige ansatte ble informert på et møte kl 12.30 i dag. Til tross for at det allerede er gjennomført store kostnadskutt i Lyn, er vi fremdeles ikke på et nivå hvor inntekter og kostnader står i forhold til hverandre. Dette er ikke en situasjon som kan vedvare,» skriver Lyn-direktør Erik Landerud.
Lyn vil også gjennomføre andre tiltak og prosesser, for å sikre klubbens videre drift.

Samtlige kreditorer, samarbeidspartnere og øvrige relasjoner til Lyn blir informert direkte pr brev, opplyser Langerud.

Har budsjettert med spillersalg
Allerede for to uker siden sa Langerud til Dagbladet at de hadde store likviditetsproblemer.

- Vi har store likviditetsproblemer som må håndteres. Vi har kuttet enormt allerede, og er under minimumsbemanning. Vi har redusert årsverk både innenfor sport og administasjon gjennom naturlig avgang, som ikke er blitt erstattet. I praksis er vi fire ansatte og to konsulenter som styrer hele klubben. I år har vi kuttet budsjettet med cirka 26,5 millioner kroner, men det holder ikke. Vi har ikke kuttet i lønn ennå. Sommervinduet blir en viktig periode for oss, vi har budsjettert med 10 millioner i spillersalg, sa han.

Flere klubber i Tippeligaen sliter tungt for tida, og spillerutvalget i Stabæk er i ettermiddag i et møte med klubbledelsen. Spillerne godtok ikke ledelsens første forslag om lønnskutt, men de har ifølge Inge André Olsen forståelse for at kostnadene må kuttes.

Som Dagbladet meldte tidligere i dag vil trolig også Stabæk kvitte seg med minst to spillere.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer fra Ullevaal.