Lyn vil utvikle Chelseas talenter

Ifølge Morgan Andersen er Lyn i konkrete samtaler med Chelsea om å utvikle London-klubbens talenter.

Lyn har lenge hatt et samarbeid med Norges Toppidrettsgymnas (NTG) i Bærum om talentutvikling. De beste fotballspillerne fra skolen spiller på elitesatsingen Lyn/NTG, og Lyn Toppfotball plukker mange av sine unge a-lagsspillere fra skolen. Eldar Hadzimehmedovic og Kristian Onstad er blant disse.

Ifølge Lyns sportsdirektør Morgan Andersen satser nå NTG og Lyn langt høyere.

- Vi er i konkrete samtaler med Chelsea om å stå for talentutviklingen deres, sier Andersen til Dagbladet.

- Kontakten er opprettet med NTG, fortsetter han.

Ingen kommentar

Ifølge Andersen vurderer Chelsea å droppe sitt eget talentutviklingsarbeid, og heller sette det ut til andre fotballakademier rundt omkring i verden. NTG Bærum skal være et av akademiene som er interessante for Chelsea.

- Dette har jeg ingen kommentar til, sier administrativ leder for fotballavdelingen ved NTG Bærum, Rolf Magne Walstad, til Dagbladet.

Walstad ønsker ikke å uttale seg om det har vært kontakt mellom NTG og klubben. Men han bekrefter at da Manchester United var på friertokt i Norge, var fotballakademiet i Bærum en mulig samarbeidspartner.

Deler fortjenesten

Morgan Andersen mener samarbeidet med klubben kan bli svært lukrativt for Lyn. Planen er at Chelsea kjøper talenter og sender dem til NTG. Der får de tilpasset et treningsprogram, en utdannelse, og får delta på a-lagstreningene i Lyn. Dette skal Chelsea betale Lyn og NTG for.

- Vi har sendt over en presentasjon, så får vi se, sier Andersen. Han tror avtalen kan komme på plass veldig raskt.

Om noen av spillerne blir solgt videre fra Chelsea, blir Lyn kompensert for talentutviklingen. Med de overgangssummene London-klubben opererer med for tida, kan det bli store penger for klubben.

I år har Chelseas russiske eier Roman Abramovitsj punget ut med 1,3 milliarder på spillerkjøp. Når overgangsvinduet åpner 1. januar, har han varslet flere investeringer. I Chelsea er det ingen som ønsker å uttale seg om saken.

LYN-SJEF: Morgan Andersen.