Lyn ydmyket på eget gress

Thomas André Ødegaard feilberegnet en flakkeball, og gjorde en av sine største keepertabber. Etterpå tok han all skyld for at Lyn røyk ut av UEFA-cupen som eneste norske lag i går.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): - Jeg er glad jeg er over 30 år, for jeg tåler å gjøre en slik tabbe. Det hadde vært verre om dette skjedde med en unggutt, sier Thomas André Ødegaard.

Det virket som om greske PAOK trengte en omgang på å få opp varmen i høstkulda på Ullevaal i går. Før pause skapte grekerne null og niks mot et baktungt og kompakt Lyn-lag som gikk for 0- 0 etter den sterke borteseieren. Men etter pause økte PAOK tempoet, Lyn-spillerne ble løpende mellom, kom i ubalanse, og Yasemakis brasset inn 0- 1 etter 51 minutter med passive Lyn-stoppere som tilskuere. Lagene var like langt, men det varte ikke lenge.

Alt håp forsvant

Etter 55 minutter gjorde Ødegaard flausen som knuste alt håp. Koutsis fyrte av fra 30 meter, Ødegaard så ut til å ha full kontroll, men slapp ballen rett i nettet med løftede hender.

- Ballen vinglet og jeg fikk ikke flyttet kroppen bak ballen. Rett og slett en kjempetabbe av meg. Det kan godt kalles en konsentrasjonssvikt, sier han.

Med 0- 2 måtte Lyn ha to scoringer for å få avansement. Så langt i kampen hadde ikke Lyn skapt noe som helst foran PAOK-målet.

- På 0- 2 var vi ferdige. Det målet ble veldig tungt for guttene. Det toppet seg, sier Ødegaard

Rundspilt

I denne perioden liknet Lyn et lag i oppløsning.

- Etter 0- 2 kom de til flere sjanser. Da hang vi ikke sammen, sier Ødegaard.

Etter 58 minutter la midtstopper Vokolos på til 0- 3 fra kort hold. Igjen går det an å stille spørsmål ved forsvarsarbeidet. På sju minutter hadde grekerne scoret tre mål, og ydmyket Lyn på eget gress. Ødegaard syntes synd på lagkameratene sine, tok på seg skylda etter kampen, men fikk ikke kjeft fra noen for tabben.

- De sa at det er sånt som skjer. Det hender de misser, utespillerne også. Men da blir det ikke ofte mål av det, sier Ødegaard, som i går erfarte at det er kort vei fra topp til bunn i fotballen. Sist han spilte på Ullevaal - i 5- 1-seieren over Tromsø 6. oktober - tok han alt og ble hyllet som en helt.

FLAUSEN: Lynkeeper Thomas André Ødegård har lagt ballen i eget bur og PAOK kan juble over 2-0.