Lynende forbanna på Teitur

Teitur Thordarson (50) gikk til Lyn i går, og i Brann føler de seg nå lurt og sveket av islendingen.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Brann ber Thordarson betale tilbake etterlønnen han fikk med seg.

Da Thordarson i går skrev under for Lyn, eksploderte Brann-ledelsen i sinne.

- Vi er lurt. Dårlig gjort. Teitur har hatt en skjult agenda, var omkvedet på Brann Stadion i går.

På Ullevaal Stadion i Oslo, sitter en minst like opprørt Thordarsson, og bare fnyser av påstandene fra sine gamle kolleger og venner.

- Jeg blir veldig skuffet og forbannet når folk jeg har jobbet med i mange år beskylder meg for å lyve. Det har jeg ikke gjort. Da jeg gikk av som trener var det ingen av disse som beklaget at jeg dro. Når de i neste fase ikke unner meg å få en ny jobb, så er de jo helt rare i hodet, sier Teitur Thordarson.

Sterke reaksjoner

Det eneste som er sikkert er at én av partene ikke snakker sant.

Brann hevder Teitur hadde avtale med Lyn før han trakk seg i Brann. Teitur hevder han ble skviset ut av Brann-ledelsen.

Da Thordarson trakk seg på tirsdag, nektet Brann å kommentere islendingens egne uttalelser om at han føler han ble offer for et kynisk spill, og at det var sportslig leder Per Ove Ludvigsen som presset ham ut av Brann. Men Dagbladet vet at Thordarsons uttalelser har vakt sterke reaksjoner internt i klubben. Både spillere og ledere som tidligere har hatt stor respekt for islendingen uttrykker nå enorm skuffelse. Ingen ønsker å stå fram, men Dagbladet har snakket med sentrale spillere som føler seg sveket av Teitur.

Fikk sjokk

På pressekonferansen tirsdag begrunnet Thordarson oppsigelsen med at han følte seg overkjørt i utformingen av det sportslige opplegget for neste sesong. Dette avviser Brann-ledelsen. Thordarson ble nemlig forelagt opplegget på et møte allerede onsdag i forrige uke. Møtet ble holdt på Brann Stadion, startet klokken 10.00 og varte til klokken 12.00. Til stede var Thordarson, sportslig leder Per Ove Ludvigsen og Bjørn Erik Brandt på Brann Stadion.

- Vi hadde noen mindre diskusjoner, men Teitur virket veldig positiv. Når vi gikk fra møtet følte vi oss overbevist om at han ville godta opplegget, sier Bjørn Erik Brandt til Dagbladet.

Det kom derfor som et sjokk på både ham, Ludvigsen og resten av Brann-ledelsen da Thordarson tirsdag annonserte sin avgang.

- Jeg ble veldig, veldig overrasket over at han trakk seg med den begrunnelsen. Vi hadde ikke fått en eneste tilbakemelding om at han var misfornøyd med det sportslige opplegget før han trakk seg, sier Brandt.

Nå er han overbevist om at Thordarson visste han kom til å bli Lyn-trener da han trakk seg

- Jeg synes det er dårlig gjort. Vi må absolutt kunne si at vi føler oss lurt. Vi mener vi har spilt med åpne kort, men det er det tydeligvis ikke alle som har gjort, sier Brandt.

- Vi har aldri hatt til hensikt å skvise Teitur ut. Det er forferdelig å se hvordan Per Ove Ludvigsen har blitt hengt ut. Jeg føler meg ille til mote når jeg ser hva resultatet er blitt.

Andrevalg

Både Thordarson og Lyn avviser at de hadde en avtale før islendingen sa opp i Brann.

- Det beste beviset for det er at vi senest denne uka var i samtaler med Ove Christensen i Danmark. Han var vårt førstevalg, sier Lyn-leder Ole Ray Grødseth.

Og Teitur står på sin versjon om at det sportslige opplegget føltes som en mistillit av det han står for som trener.

- Det var et tungt valg å ta, men jeg følte at jeg måtte bestemme meg i løpet av forrige helg. Hadde jeg ventet til i januar, så hadde jeg ikke hatt en sjanse til å få ny jobb. Jeg måtte tenke på meg selv, og håpet at Lyn eller AIK hadde jobb til meg, sier Teitur.

I november kjøpte han seg leilighet i Oslo, og hans to barn og barnebarn bor i hovedstaden. Det har fått spekulasjonene om avtalt spill til å løpe enda mer.

- Jeg forstår at folk spekulerer. Jeg har hørt folk snakke om det, men ingenting var klart. Jeg lyver ikke.

Lyn innrømmer at de pratet med Teitur allerede i oktober.

- Men da la vi den ballen død, fordi Teitur sa at det var uaktuelt å komme hit. Han ville bli i Brann, forklarer Grødseth.

- Betal tilbake!

Styreformann i Sportskluben Brann, Magne Revheim, er ikke nådig mot sin tidligere trener. Også Revheim sier rett ut at han mener Thordarson har lurt Brann, som nå mister muligheten for en overgangssum for Thordarson. I tillegg fikk islendingen med seg to månedslønner, cirka 200 000 kroner, på veien.

- Han burde betale tilbake de to månedene med etterlønn, svarer Revheim.

HUDFLETTES I BERGEN: Teitur Thordarson får så ørene flagrer i Brann. Tirsdag sa han opp jobben i Bergen. I går ble han ansatt som ny hovedtrener i Lyn av Ole Ray Grødseth.