SPURTSTERK: Sondre Turvoll Fossli er tilbake etter skade og operasjon i ryggen. Her på pressetreff i Livigno. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SPURTSTERK: Sondre Turvoll Fossli er tilbake etter skade og operasjon i ryggen. Her på pressetreff i Livigno. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Turvoll Fossli vil til OL

«Lynet fra Hokksund» om OL-sjansene: - Det blir et rotterace

Fire sprintplasser.

LIVIGNO (Dagbladet): Sondre Turvoll Fossli (24) har etablert seg som en av Norges aller beste langrennssprintere. Men lynet fra Hokksund har fått den siste sesongen ødelagt av skader.

Nå har han vært gjennom tre behandlinger og operasjoner i ryggen.

- Jeg tar steg for steg og er ikke hundre prosent klar, sier Turvoll Fossli til Dagbladet, fire uker etter forrige operasjon.

Fossli hadde en prolaps i ryggen før forrige sesong - noe som plaget ham lenge, men han trodde at ting var bedre da sesongen nærmet seg slutten.

- Ryggen føltes faktisk fin. Så dukket det opp en cyste. Den var på samme nivå som prolapsen. Vi prøve først å «sprenge den» med nål, men det gikk ikke. Så da ble det et kirurgisk inngrep. Jeg håper jeg er ferdig med ryggproblemene nå, sier sprinteren.

OL-HÅP: Sondre Turvoll Fossli. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OL-HÅP: Sondre Turvoll Fossli. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Hvordan har skadeperioden vært?

- Det er kjedelig. Jeg er vant til å trene to ganger om dagen, men plutselig sitter jeg i sofaen uten å kunne gjøre noe. Målet mitt var hele tida å komme tilbake. Jeg vil gå OL - og jeg må vise tidlig form. Det blir et rotterace om de fire sprintplassene. Det er jeg veldig klar over, men jeg føler meg mentalt klar for å kjempe om plassen, sier Hokksund-løperen.

Han forteller videre:

- Det er tungt og koster mye krefter å være skadd. Nå trener jeg mye med laget, men står over løping. Det skaper for mange slag mot ryggen, sier Fossli

De seks på sprintlandslaget er: Sindre Bjørnstad Skar (Bærums Verk og Hauger), Sondre Turvoll Fossli (Hokksund), Eirik Brandsdal (Kjelsås), Pål Golberg (Gol), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer), Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen).

Sprinttrener Arild Monsen forteller:

- Vi er glad for å ha med Sondre på samling. Han må være forsiktig og er ikke med på treninger der vi setter fart. Det går likevel veldig fort framover. Det er gledelig, sier Monsen.

Treneren utdyper:

- Vi må være optimister før OL-sesongen. Skadene stoppet ham mye forrige sesong. Han fikk ikke nok trykk, men vi håper han er tilbake for fullt nå, sier Monsen.