Lynet slo ut to fotballag i Oslo

Drama under kamp på Ekebergsletta.

Nesten alle spillerne på to fotballag ble slått i bakken da et lyn slo ned på fotballbanen på Ekeberg i Oslo torsdag kveld.

Et kraftig tordenvær over Oslo førte til dramatikk på fotballbanen i 22-tiden torsdag.

- Vi så lynet langt unna, men brydde oss ikke så mye om det. Plutselig så jeg et mylder av hvite striper over hele banen, og det kjentes ut som om jeg fikk en hard smekk under foten. Jeg har fått elektrisk støt før, men dette var mange hundre ganger sterkere, sier Lars Rysstad Nordgreen (26), som spilte for sjuendedivisjonslaget Christiansand Fotballforening, til VG Nett.

Laget hans møtte KFUM 4 til dyst. Rysstad Nordgreen ble liggende på banen etter lynnedslaget.

- De fleste spillerne ble slått over ende, men de fleste reiste seg ganske fort. Jeg var en av dem som ble liggende lengst, fordi jeg fikk kramper i foten. En av de andre hjalp meg med å strekke ut beinet, sier han.

Dommer Stephen Buckle måtte blåse av kampen fem minutter før slutt.

- Det var ekstremt skremmende. Jeg kjente lynet godt selv, og en del av spillerne falt. Alle fikk seg en kraftig støkk, og begynte å løpe. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Buckle, som er dommer i Oslo Fotballkrets.

(NTB)

UTSATT STED: Ekebergsletta sligger høyt til og er utsatt for lynnedslag. Bildet er fra Norway Cup i fjor. Illustrasjonsfoto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
UTSATT STED: Ekebergsletta sligger høyt til og er utsatt for lynnedslag. Bildet er fra Norway Cup i fjor. Illustrasjonsfoto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer
Lynet slo ut to fotballag i Oslo