Lynnedslag og brann i «Ericsson»

Svenskene sliter i Ocean Race.

(Dagbladet.no:) Problemene har stått i kø for svenske «Ericsson Racing Team» i Volvo Ocean Race.

Båten ligger nå helt sist på resultatlista i det som kalles verdens hardeste jorda rundt-regatta. Og båten, som nå er på vei inn mot Ipanema Beach i Rio de Janeiro, til femteplass på seilasens 4. etappe, har hatt et dramatisk siste døgn.

Alt brant opp

- Vi ble truffet av en lyn. Det traff toppen av riggen og det slo straks opp flammer fra mastetoppen, skriver skipper Neal McDonald i en dramatisk mail fra «Ericsson Racing Team».

Den 42 år gamle engelskmannen fortsetter:

- Vi har fått ødelagt all elektronikk ombord. Nå må vi seile videre uten seilinstrumentene, navigasjonscomputeren, radar, VHF og annet utstyr. Vi har måtte ta frem sekstanten, for sikkerhets skyld, men vi har ikke hatt bruk for den ennå, skriver McDonald som i eposten slår fast at fjerdeetappen har være både frustrerende og uten suksess.

Omtrent slik mye av denne Volvo Ocean Race har vært for det svenske teamet, som har nordmannen Christian Løken, i treningsteamet.

Dårlig start

TRØBBEL: Lyn har slått ned i båten og skadene er omfattende, men det gikk bra med mannskapet. Foto: REUTERS
TRØBBEL: Lyn har slått ned i båten og skadene er omfattende, men det gikk bra med mannskapet. Foto: REUTERS Vis mer

Løken håper på en plass på en av etappene, men har foreløpig ikke fått McDonalds tillit.

Så spørs det om skipperen selv får fornyet tillit av Ericsson-båtens eier når Rio de Janeiros havneregatta starter 25. mars.

Før starten av årets Volvo Ocean Race var «Ericsson Racing Team» ansett å være blant favorittene.

Dèt har ikke slått til. Teamet har fått færrest poeng av alle på hav-etappene. Og er tredje sist i havneregatta-sammendraget.

Neste langetappe går til Baltimore 2. april. Distansen er ca 5000 nautiske mil og seilerne vil bruke anslagsvis 18 døgn på turen.

Jorda Rundtregattaen avsluttes i Gøteborg avsluttes 15. juni.