SPILTE RASKT: Magnus Carlsen spilte med selvtillit mot Vishy Anand i det åttende partiet, og det var raskt unnagjort. Begge måtte nøye seg med remis. Foto: SCANPIX/REUTERS/Babu
SPILTE RASKT: Magnus Carlsen spilte med selvtillit mot Vishy Anand i det åttende partiet, og det var raskt unnagjort. Begge måtte nøye seg med remis. Foto: SCANPIX/REUTERS/BabuVis mer

Lynrask Carlsen tok Anand i hånda etter 75 minutter

Brukte bare 20 minutter på sine trekk før ny remis.

(Dagbladet): Magnus Carlsen - Vishy Anand 5-3.

Det åttende partiet i VM endte med remis etter en time og et kvarter, noe både Magnus Carlsen og Vishy Anand virket relativt tilfredse med.

- Anand valgte å spille solid med svart, og Magnus så ingen grunn til å gå offensivt til verks med hvit. Det ble ganske raskt klart at Anand ikke hadde noe imot poengdeling, og for Magnus, som leder med 2 poeng, var dette et fullt akseptablet resultat, sier Dagbladets sjakkekspert Einar Gausel.

- Jeg går ut i fra at Anand satser på å vinne sine to siste hvite partier.

Mer udramatisk enn gårsdagen Carlsen overrasket tilsynelatende Anand med den offensive åpningen e2-e4, og inderen måtte ta betenkningstid allerede etter det første trekket.

Etter hvert etablerte partiet seg likevel i en variant der nordmannen kunne regne med et lite og komfortabelt overtak - en variant som ofte ender i remis.

Slik gikk det også.

Nordmannen spilte svært raskt underveis, og da bondesluttspillet gikk mot død remis, tilbød han Anand hverandre hånda.

- Dagens parti var enda mer udramatisk enn gårsdagens. Det at Magnus spilte så fort, vitner dog om selvtillit i rikelig mon. I dag brukte vår mann bare 20 minutter, mens Anand brukte 55, fastslår Einar Gausel.

Ingen klare muligheter Vishy Anand har fortsatt et lite håp om å snu dette, men sjansene minker for hver dag som går.

- Jeg visste ikke hva hans intensjoner var. Det var ingen klare muligheter. Etter å ha tenkt litt, valgte jeg å gå for remis. Det er min jobb å gå for seier, men jeg får prøve meg neste parti, sier Anand på pressekonferansen etter partiet.

VM-kampen fortsetter torsdag, etter hviledag i morgen.