Lynraske Brandsdal ble norgesmester

- Dette var en god søknad til VM.

VANT IGJEN: Eirik Brandsdal fulgte opp v-cupseieren fra forrige helg med NM-gull på skøytesprinten i Steinkjer i dag.Foto: SCANPIX/EPA/VALDA KALNINA
VANT IGJEN: Eirik Brandsdal fulgte opp v-cupseieren fra forrige helg med NM-gull på skøytesprinten i Steinkjer i dag.Foto: SCANPIX/EPA/VALDA KALNINAVis mer

STEINKJER/OSLO (Dagbladet): Eirik Brandsdal fulgte opp suksessen sist helg med NM-gull i sprint i Steinkjer i ettermiddag.

Brandsdal knuste Anders Gløersen og Johan Kjølstad på oppløpet, og vant til slutt med et par skilengder.

Kjelsås-løperen har vist klasse den siste halvannen uka: Han har vunnet klassisksprinten i Otepää, han har vunnet KM i Oslo der løpere som Anders Gløersen og Ola Vigen Hattestad sto på startstreken, og han vant altså igjen i NM i dag.

På spørsmål fra Dagbladet om han nå føler VM-plassen er sikret, svarer han slik:

- Dette var en god søknad, i hvert fall. Jeg er lettet over å få det så godt til i skøyting, jeg føler egentlig at det er min beste gren. Men der har det vært stang ut i verdenscupen, og har gått på trynet og hatt småuhell. Så det var en god følelse å få det til i skøyting i dag.

Sprinttrener Ulf Morten Aune nektet imidlertid å dele ut noen VM-plasser under pressekonferansen, selv om han ble presset hardt av journalistene.

- Jeg vil ikke dele ut noen plasser nå, men det kan skje i kveld eller i morgen. Vi kommer ikke til å ta ut alle nå, det er ikke over før etter Rybinsk neste helg. Jeg ville skutt meg selv i ræva og foten om jeg gjorde det, sier Aune.

Det skal imidlertid bli vanskelig - for ikke å si umulig - å komme utenom Brandsdal. Gløersen ligger også meget godt an, mens Kjølstad trolig har grepet om den siste ledige plassen.

Brandsdal lå bak Anders Gløersen og Johan Kjølstad gjennom nesten hele finaleheatet, men viste styrke på akkurat rette tidspunkt.

- Det ble gått veldig hardt i hele heatet, og jeg hadde mer enn nok med å bite meg fast. Men når det nærmer seg mål får jeg et ekstra gir, så da er det bare å gi gass, sier han til NRK.

- Hvordan rangerer du denne seieren i forhold til den i Otepää sist helg?

- Dette var nok enda bedre. Jeg føler at jeg har vært der i skøyting, men at jeg ikke helt har fått vist det, så det er deilig å få det til. Det er helt fantastisk, veldig bra, sier han.