Lynraske Brandsdal ble norgesmester

- Dette var en god søknad til VM.

VANT IGJEN: Eirik Brandsdal fulgte opp v-cupseieren fra forrige helg med NM-gull på skøytesprinten i Steinkjer i dag.Foto: SCANPIX/EPA/VALDA KALNINA
VANT IGJEN: Eirik Brandsdal fulgte opp v-cupseieren fra forrige helg med NM-gull på skøytesprinten i Steinkjer i dag.Foto: SCANPIX/EPA/VALDA KALNINA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STEINKJER/OSLO (Dagbladet): Eirik Brandsdal fulgte opp suksessen sist helg med NM-gull i sprint i Steinkjer i ettermiddag.

Brandsdal knuste Anders Gløersen og Johan Kjølstad på oppløpet, og vant til slutt med et par skilengder.

Kjelsås-løperen har vist klasse den siste halvannen uka: Han har vunnet klassisksprinten i Otepää, han har vunnet KM i Oslo der løpere som Anders Gløersen og Ola Vigen Hattestad sto på startstreken, og han vant altså igjen i NM i dag.

På spørsmål fra Dagbladet om han nå føler VM-plassen er sikret, svarer han slik:

- Dette var en god søknad, i hvert fall. Jeg er lettet over å få det så godt til i skøyting, jeg føler egentlig at det er min beste gren. Men der har det vært stang ut i verdenscupen, og har gått på trynet og hatt småuhell. Så det var en god følelse å få det til i skøyting i dag.

Sprinttrener Ulf Morten Aune nektet imidlertid å dele ut noen VM-plasser under pressekonferansen, selv om han ble presset hardt av journalistene.

- Jeg vil ikke dele ut noen plasser nå, men det kan skje i kveld eller i morgen. Vi kommer ikke til å ta ut alle nå, det er ikke over før etter Rybinsk neste helg. Jeg ville skutt meg selv i ræva og foten om jeg gjorde det, sier Aune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer