Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyns første seier for sesongen

Med kveldens seier over Aalesund tok Lyn sesongens første seier, mens Aalesund ligger i bånn med kun ett poeng på sesongens fem første kamper.

Lyn kom best i gang på Ullevaal i kveld, men kom ikke nærmere enn noen småfarlige cornere i åpningsminuttene. I stedet var det Aalesund som scoret først. 14 minutter ut i kampen kom et av mange lange innkast inn i feltet. Aarøy stusset videre og på bakerste stolpe dukket Christian Steen opp og førte bortelaget opp i ledelse.

Lyn sleit etter det tidlige baklengsmålet, og måtte ha hjelp av et Aalesund-forsvar i det det gavmilde hjørnet for å få utlikning. Etter 43 minutter slo unggutten Tomasz Sokolowski en stikker som trillet tvers igjennom et måpende forsvar. Der dukket Jan Derek Sørensen opp og scoret enkelt aleine med keeper Frank Mathiesen.

Som om ikke det var nok tok Lyn ledelsen på overtid i første omgang. Et frispark fra Jan Derek Sørensen ble stusset videre av Per Egil Swift. Der dukket Helgi Sigurdsson opp og stupheadet inn ledelse til pause for Oslo-laget.

I andre omgang spilte Lyn langt bedre enn i første omgang. Jonny Hanssen har slitt mye i innledningen til sesongen, men andre omgang i kveld var oppløftende og kan trygt karakteriseres som årsbeste fra midtbanegeneralen. Med Hanssen som kreativ kraft og Tomasz Sokolowskis offensive driv var Lyn det klart beste laget i 2. omgang.

- Solid

- Tomasz Sokolowski spilte fra start i dag etter meget oppløftende innhopp mot Molde sist og solid innsats i cupen på onsdag. Tomasz jobber iherdig og gjør ting enkelt for seg selv, og viste til fulle at han fortjente plassen på laget i Thomas Lagerlöfs skadefravær, sa assistenttrener Sture Fladmark til Dagbladet.no.

Selv om Aalesund kom til de obligatoriske sjansene på overtid var seieren aldri truet for vertene fra Oslo vest, som tok en fullt fortjent seier mot dumpekandidat Aalesund.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media