Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyns gullavtale

Lyn blir på Ullevaal Stadion etter å ha sikret seg en gullkantet avtale med Norges Fotballforbund (NFF).

Elleve dager før seriestart er det jubelscener hos fjorårets bronsevinner. I går var fotballpresident Per Ravn Omdal og Lyn-eier Atle Brynestad i et helt avgjørende møte. Da møtet var over, kunne Brynestad trekke på smilebåndet.

Dagbladet har grunn til å tro at Fotballforbundet har strukket seg langt for å få Lyn til å forbli på Ullevaal de neste tre åra. Så langt at Lyn trolig sparer et millionbeløp i leie på Ullevaal Stadion.

- Vi er veldig glade for at Lyn forblir på Ullevaal. Men jeg vil ikke ut med enkeltheter i avtalen, sier generalsekretær i NFF Karen Espelund.

Sa nei

For Lyn var det viktig å få spille serieåpningen mot Brann 10. april, i et forsøk på å trekke flere tilskuere. Men NFF sa nei, og Oslo-klubben må spille 14. april, da mange allerede har satt seg på påsketoget ut av hovedstaden. Til tross for avslaget er Lyn meget fornøyd med avtalen de har med Fotballforbundet og Ullevaal Stadion.

- Og da må det bety at Lyn har fått en billigere leieavtale med Ullevaal Stadion, Karen Espelund?

- Som sagt, jeg vil ikke ut med enkeltheter, men det har vært viktig for Ullevaal Stadion å likebehandle Lyn og Vålerenga, og at klubbene er blitt enige med oss.

- Kan du bekrefte eller avkrefte at Lyn har fått en billigere leieavtale med Ullevaal Stadion?

- Nei, det kan jeg verken bekrefte eller avkrefte, sier Karen Espelund til Dagbladet.

Heller ikke Lyns daglige leder Christian Berg vil røpe for mye av innholdet i den nye avtalen.

- Men vi er meget godt fornøyde, sier Berg til Dagbladet.

- Til tross for at Lyn ikke fikk flyttet åpningskampen mot Brann, er dere veldig fornøyde. Det må bety at avtalen med Ullevaal Stadion blir mye billigere for klubben?

- Beklager, men jeg vil ikke gå inn på elementer i avtalen, men den er bedre enn den vi hadde.

Som Dagbladet skrev i mars, betalte Lyn nærmere tre millioner kroner i leie til Ullevaal Stadion og Fotballforbundet i fjor. Det samme beløpet skulle betales for sesongen 2003. Dagbladet har grunn til å tro at Lyn tjener millionbeløp på den nye avtalen. Det betyr at Atle Brynestad også har hjulpet økonomisk pressede Vålerenga med en langt bedre avtale enn den klubben hadde inngått med Ullevaal Stadion.

Lyns elitelag befinner seg for tida i Marbella på den spanske solkysten. Der ble også nyheten om at Bislett er byttet med Ullevaal mottatt med jubel.

- Både Teitur (Thordarson), spillerne og jeg er veldig glade for at det løste seg, sier assisterende hovedtrener Sture Fladmark.

- Strålende fornøyde

Klubbens yngre avdeling, med mer enn 60 lag og 150 skiløpere, har tatt imot avtalen om å fortsette på Ullevaal med glede.

- Vi er strålende fornøyde. Det økonomiske grunnlaget for våre sportslige aktiviteter var avhengig av fortsatt tilhørighet på Ullevaal, sier leder i Lyns yngres avdeling Nordahl Bull.

ULLEVAAL I BOKS: Lyn-eier Atle Brynestad kom i går fram til en avtale med Fotballforbundet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling