Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lyns kamper kan bli strøket ved en konkurs

Men det er ikke sikkert.

DEPPER ETTER TAP: Her rusler Kasey Wehrman resignert av banen etter Lyns tap mot Aafk i går. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
DEPPER ETTER TAP: Her rusler Kasey Wehrman resignert av banen etter Lyns tap mot Aafk i går. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): FC Lyn Oslo har bare 14 dager igjen på å skaffe de 17 millionene klubben trenger.

Hvis osloklubben går konkurs får det mest sannsynlig store konsekvenser for tippeligatabellen. Hvis Lyns kamper strykes havner for eksempel Aalesund helt sist på dagens tabell.

- Det er vanskelig å gi svar på dette så lenge det ikke foreligger en situasjon, sier NFFs informasjonssjef Roger Solheim til Dagbladet.

- Finnes det regler for en slik situasjon?

- Det kommer litt an på.

Thor Grønnerud er spesialkonsulent i forvaltnings- og jusseksjonen i Norges Fotballforbund. Han bekrefter at Lyns kamper kan bli strøket.

- Hvis et lag blir slått konkurs kommer det inn et bostyre. De bestemmer om det er grunnlag for å drifte videre eller ikke drifte videre, sier Grønnerud til Dagbladet.

- Hvis bostyret ikke finner grunn til å drifte videre strykes kampene?

- Ja, under forutsetning at dette skjer under sesongen.

Dersom FC Lyn Oslo går konkurs blir klubben strøket i Norges Idrettsforbund. Og da kan de heller ikke være medlem i Norges Fotballforbund. Uten medlemskap der ryker også plassen i NFFs serier.

- Det er mange forhold som kan komme inn og påvirke her, det handler ikke bare om fotball, sier Grønnerud.

Han viser til FK Arendal som gikk konkurs i 2007.

- Det foreligger litt praksis fra den gangen, de fikk strøket kampene.

Det er ikke bare Aafk som per i dag rammes dersom Lyns spilte kamper fjernes. Brann blir for eksempel passert av Start, mens Strømsgodset klatrer over streken.

Lyn har igjen fire kamper mot de andre bånnlagene, dersom klubben spiller ut sesongen i Tippeligaen.

Lyns kamper kan bli strøket ved en konkurs
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling