Lyns «Sutrekråke» mørnet «Panzer»

Erik «Panzer»-Hagen (29) har karakterisert ham som ei sutrekråke som ikke er i stand til å slå fra seg, men i går fikk han føle musklene til Lyns matchvinner Peter Markstedt (32).

ULLEVAAL (Dagbladet): Den svære svensken brøytet seg vei da han skallet inn 1- 1-utlikningen åtte minutter ut i andre omgang. Og hvilken VIF-spiller var det som tapte duellen på fem-meteren? Jo, det var nettopp Erik Hagen - som fikk oppleve at Lyn-spissen likevel er i stand til å slå fra seg.

-  Var Hagen i den duellen? Da må han ha vært litt liten, for jeg merket ikke at det var noen i nærheten, sier Peter Markstedt med et stort glis.

Og rett før slutt var svensken på rett plass igjen, banket inn sin andre scoring og ble matchvinner. Da var det den andre VIF-stopperen, Kjetil Wæhler, som ble sittende mutt og utslått tilbake på gresset.

-  Kanskje jeg er borte fra Hagens hatliste nå. For han mener vel ikke fortsatt at jeg ikke kan slå fra meg, smiler Markstedt. Svensken refererer til Erik Hagens egen personlige liste over Tippeliga-spillere han ikke liker. Da lista ble kjent i april, møtte VIF-hardhausen alt fra hoderysting til sterk kritikk.

-  Stygg uvane

I VIF-garderoben deppet Erik Hagen over at de nok engang ikke fikk has på Lyn. I seriesammenheng har ikke Vålerenga gjort det siden 1981. Og ekstra irritert var han over at han tapte duellen i forkant av Lyns utlikningsmål.

-  Det var trangt der, og jeg så ikke at han kom bakfra. Du kan godt si at han var på rett plass til rett tid, sier Hagen til Dagbladet.

KAMPFAKTA

Tippeligaen

Vålerenga- Lyn 1- 2 (1- 0)
Mål: 1- 0: Dos Santos (str. 39). 1- 1: Markstedt (53). 1- 2: Markstedt (90). Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand. Gule kort: Per Egil Swift, Jørgen Jalland, Kjetil Rekdal, Vålerenga. Christoffer Dahl, Kristian Onstad, Mounir Hamoud, Lyn.
Tilskuere:
20 477

-  Han merket ikke engang at du var der?

-  Jeg sto stille mens han var i fart. Da skal det bare mangle at han vinner den duellen. Men all ære til ham, han avgjør tross alt kampen for Lyn. Men begge var lettkjøpte mål, og det svir ekstra. Om vi hadde blitt rundspilt, skulle jeg ikke sagt noe på om vi hadde tapt 40- 0, men det var jo vi som styrte alt mot slutten, mens Lyn trakk ned Markstedt og gikk for å berge uavgjorten. Da er det bånn at de får alle tre poengene. At vi sliter mot Lyn er blitt en stygg uvane, sier Erik Hagen til Dagbladet.

-  Hvem er det beste laget i Oslo, etter at VIF og Lyn har møtt hverandre to ganger?

-  Jeg mener at vi spiller den beste fotballen. Det er alt jeg vil si om det.

Skulle ikke spille

I utgangspunktet skulle ikke Markstedt spille i går, men da Lyn-kaptein Øyvind Leonhardsen måtte ut med skade rett før pause, ble spissen kastet innpå, selv om han fortsatt ikke er helt restituert etter bristen han fikk på baksida av låret mot Molde i den siste kampen før fotballferien.

-  Vi har litt tynt med folk for tida, så jeg måtte bidra. Men nå i ettertid var det jo greit at Leo ble skadet. De gamle gutta tåler jo ikke så mye. For meg var det jätteskönt å bli matchvinner. En stor følelse. At det i tillegg skjedde i et byderby setter en ekstra spiss på det. Det er de aller morsomste kampene. Det er noe helt annet å spille for 20 000 enn 3000, smiler Markstedt.

Han håper at seieren mot erkerivalen nå setter fart i sesongen for Lyn.

-  Vi føler en like stor lettelse som glede over disse tre poengene. For det var virkelig stor moral i gutta i dag, poengterer Markstedt.

DEPPET: Vålerengas Erik Hagen var langt nede etter tapet for Lyn på Ullevaal i går. - At vi sliter mot Lyn er blitt en stygg uvane.
HØYTFLYGENDE KRÅKE: Peter Markstedt bruker musklene mot Erik Hagen og header inn utlikninga for Lyn.