- Lyns tøffeste utfordring

Utfordringene har stått i kø for Lyn det siste året. Chelseas søksmål på 170 millioner topper likevel kransekaka.

ULLEVAAL (Dagbladet): Erik Langerud, administrerende direktør i Lyn, har hatt en stri jobb siden han ble ansatt i klubben i fjor sommer.

Nå er klubben og eks-direktør Morgan saksøkt for 170 millioner kroner av Premier League-giganten Chelsea.

- Det har vært et utfordrende år for mange i klubben, ikke bare for meg. Vi har levd med mange vanskelige saker de siste 12-15 månedene, og vi har klart å løse mange av dem. Nå håper jeg vi kan finne en løsning på denne også, sier Langerud.

På spørsmål om han nå står overfor sin tøffeste utfordring som Lyn-direktør, svarer Langerud slik:

- I økonomisk karakter er dette den vanskeligste.

Har vært i London

Han vil ikke spekulere i hvilke konsekvenser det vil få for Lyn dersom klubben blir dømt til å betale.

- Det vil være flere konsekvenser, men jeg vil ikke spekulere i hvilke. Dersom dette ender med rettssak kommer det uansett til å bli dratt ut over flere år, sier Langerud.

TØFF TID: Lyn-direktør Erik Langerud hadde håpet klubben var ferdig med Mikel-saken. Nå er Lyn saksøkt for 170 millioner kroner. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
TØFF TID: Lyn-direktør Erik Langerud hadde håpet klubben var ferdig med Mikel-saken. Nå er Lyn saksøkt for 170 millioner kroner. Foto: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer

- Det jeg kan si er at vi allerede har vært i London og diskutert saken med Chelsea. Vi har forklart klubbens situasjon, og føler at vi har en god dialog. Den skal vi fortsette per telefon og e-post de neste dagene, og jeg utelukker ikke at vi reiser tilbake til London for å møte dem igjen, sier Lyn-direktøren.

Investorjakt lagt på is

Lyn fikk kjennskap til søksmålet 29. september, og siden da har alle samtaler med potensielle investorer blitt lagt på is. Det er mildt sagt lite gunstig for en klubb på desperat investorjakt - og det haster med å få saken ut av verden.

- Arbeidet med å finne aksjonærer er ytterst vanskelig, for ikke å si umulig. Ingen vil investere i en klubb som har en sånt krav hengende over seg. Vi fikk saken 29. september, og har selvfølgelig ikke kunnet jobbe med potensielle aksjonærer i fasen siden da.

Han vil ikke svare på om klubben vil foreta seg noe overfor tidligere eier Atle Brynestad, som tok pengene for salgene av John Obi Mikel og Edu.

- Det kommer jeg ikke til å kommentere.

- Har dere vært i kontakt med ham etter at dere ble kjent med søksmålet fra Chelsea?

- Nei, svarer Langerud.

- Veldig belastende

Han vil ikke kommentere hvilken sum Lyn kan godta å betale i et eventuelt forlik, men bekrefter at klubben ønsker å bli ferdig med saken så fort som mulig.

- Det er veldig belastende for oss som klubb å ha en slik sak hengende over oss, sier Langerud.

Spillerne som var til stede, og de ansatte i Lyn ble informert om søksmålet ved lunsjtid i går.

- Det er klart det føles tungt for alle ansatte i klubben, både spillerne og administrasjonen. Dette er en sak vi hadde håpet å være foruten, sier Langerud.

Begrunnet i Morgan-dommen

Bakgrunnen for søksmålet som i går ble offentlig kjent er at Morgan Andersen ble dømt i norsk rett for dokumentforfalskning i forbindelse med Lyns avtale med John Obi Mikel.

Chelsea mener dermed at Lyn ikke hadde noen gyldig kontrakt med den unge nigerianeren, og søker derfor hele kjøpssummen erstattet.

- På tidspunktet for overgangen ble Chelsea, Lyn og Manchester United enige om at summene som ble betalt ville være et endelig forlik, og at ingen videre krav eller kommentarer ville bli fremmet. Chelsea har skriftlig informert Lyn for å klargjøre at siden overgangen var basert på en forfalskning, nå fastslått av domsstolen, er den tidligere avtalen ikke bindende, skriver Chelsea i en pressemelding på klubbens egen hjemmeside.