Lynvingen Sahra nøkkelen

SAARBRUCKEN (NTB): Endelig er parodidelen av håndball-VM over for Norges del. Med rekordsifrene 44-13 løp de norske jentene over Usbekistan i kveld, og nå gleder lynvingen Sahra Hausmann seg til utfordringer.

Hurtigtoget på venstrekanten har løftet seg stort de siste månedene, og det har gitt trener Marit Breivik et lett valg i laguttaket: Hausmann kommer man ikke utenom. Seks scoringer gjorde hun på sin halvtime mot de stakkars usbekerne.

- Frankrike er bedre enn vi hadde trodd. De har utviklet seg, og vi må skjerpe oss i begge retninger, sa Hausmann om lørdagens oppgjør mot Frankrike.

Største

- Jeg synes ikke akkurat synd på Usbekistan, men dette ble akkurat som forventet, sa Hausmann.

Etter 21 minutter scoret Tonje Sagstuen til 14-2, og det var Usbekistans 100. baklengsmål i dette VM. Mesterskapets store slaktoffer begikk 16 tekniske feil og misbrukte 16 skuddforsøk før pause. I 2. omgang ble det litt bedre.

Seieren var Norges største gjennom tidene og slettet ut 38-9 mot Estland fra 1991. I et internasjonalt mesterskap lød den tidligere bestenoteringen på 32-7 (mot Elfenbeinskysten i 95-VM).

Tøff sommer

I et ganske kontringsorientert norsk lag er Hausmann spydspissen. Spilleren som skal ordne de «billige» målene - scoringene som virker demoraliserende på motstanderen.

- Jeg elsker rush-spillet. Slik har det alltid vært, og jeg har alltid vært ganske hurtig, fortsatte Bækkelaget-jenta.

Lite fungerte tidligere i høst. Forklaringen ligger et par måneder tilbake i tid. Hausmanns sommerarbeid var litt hardere enn før. - Jeg kjente den tunge treningen i beina, og det har først løsnet de siste ukene. Nå virker det som jeg har truffet formen.

Hausmann er kanskje VM-troppens kjappeste, men hun drar fram Susann Goksør som den med best akselerasjon.

Etter tre kamper uten motstand må det norske laget opp noen hakk mot Frankrike (lørdag) og Kroatia (søndag). - Det skal ikke bli noe problem. Vi var innstilt på at turneringen ville bli slik, sa Sahra Hausmann.