Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Lynvingen Sahra

TRONDHEIM (Dagbladet): Norge - Sør-Korea 33-18. For første gang siden Sør-Korea meldte seg inn i verdenstoppen i 80-åra, har de norske håndballjentene løpt fra asiaterne. Lynvingen Sahra Hausmann (25) fikk selv ikke de kjappeste av sør-koreanere tak på.

ydmyket raske sør-koreanere


KVIKK: Sahra Hausman ga sørkoreanerne en leksjon i å flytte føttene i går. Seks mål av BSK-spilleren.

Sahra, toppscorer med seks spillemål, har aldri hatt problemer med farta. Men avslutningene har ikke alltid stått i stil.

- Jeg hadde en god følelse foran denne kampen. Jeg bestemte meg for å utfordre. Gå rett på mål når jeg fikk sjansen, forteller Sahra.

Hun gjenomførte planen med glans, og da er det bare å gjøre den til en vane. Da kan de norske jentene variere spillet enda mer. Endelig får laget også avslutningsmuligheter fra kantene.

- Sahra er røffere. Hun fikk bra uttelling på kontra og er god i en-mot- en-situasjoner, mener trener Marit Breivik.

Best i år
De norske kantspillere (også Ann Cathrin Eriksen og Eli Fallingen var gode) fikk oppspill og tok også sjansen på å være kreative.

Skole-eksempelet: Da Sahra Hausmann kjørte slalåm med hele det sør-koreanske laget og scoret 14-6 til Norge.

- Dette ha jeg ventet på en stund. Jeg har ikke spilt veldig mange gode landskamper i år, sier Sahra til Dagbladet.

Hun er vant til å vente på sine sjanser. Den første på landslaget kom overraskende. Sven-Tore Jacobsen tok Sahra med til Cheb-turneringen ti måneder før VM på hjemmebane i 1993.

Turneringen ble ingen suksess for Sahra.

Invitasjon

- Jeg spilte innbytter på høyrekanten og det var ingen stor opplevelse, sier venstrekantspilleren.

Så måtte hun vente et par år på en landslagsinvitasjon. Den kom i januar 1996, etter VM i Østerrike.

- Sahra har vært stabilt god på Bækkelaget. På landslaget har hun tidligere hatt to, tre avslutninger pr.kamp. Det holder ikke, og vi har mast på henne for at hun skal utfordre mer og bruke den friheten hun får på banen.

- I dag fungerte det for Sahra, og det ga et løft for hele laget, sier Marit Breivik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling